Istekao rok prijave
25/11/2021

Writers Campus 2022.

Rok za prijavu

  • 20/12/2021

Vrijeme i mjesto

od 18. do 24. ožujka u Lilleu, u Francuskoj

Dodatne informacije

Više informacija

Program usavršavanja „Writers Campus“, koji se peti put zaredom održava u sklopu Series Mania Foruma, održat će se od 18. do 24. ožujka 2022. u Lilleu u Francuskoj.

„Writers Campus“ otvoren je za sve zainteresirane autore, scenariste koji razvijaju TV igranu seriju samostalno ili u paru s drugim autorom/scenaristom te koji iza sebe imaju realiziran najmanje jedan kratki/dugometražni film, odnosno TV seriju.

Što je sve potrebno za prijavu?

- koncept TV igrane serije (maksimalno jedna stranica) koju želite razvijati u sklopu programa usavršavanja. Važna napomena – projekt ne smije imati pridruženog producenta/producenticu. Kako je riječ o igranoj TV seriji, neće se razmatrati TV animirane ili dokumentarne serije

- osobna motivacija (Zašto želite ispričati priču? Zašto baš vi?)

- pisani uzorak (writing sample) 

- kratki životopis (ako se radi o prijavi dva scenarista / dvije scenaristkinje, potrebno ih je povezati u jedan PDF)

- dvije profesionalne preporuke (producenta, televizije i/ili profesora s Akademije i slično).

Rok za prijavu: 20. prosinca 2021.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]