21 dana
21/06/2022

Radionica "Upravljanje održivošću" 2022.

Rok za prijavu

  • 31/07/2022
  • 31/08/2022

Vrijeme i mjesto

Radionica će se održavati online!

Prvi modul
od 6. do 8. listopada te  od 13. do 15. listopada 2022. 
Mentoriranje
listopad i studeni 2022.
Drugi modul
12. prosinca 2022. 

Više informacija

Na razini Europe, postoji čitav niz programa usavršavanja, radionica koji su  posvećeni zelenoj proizvodnji. Međutim, da bismo došli do nulte razine ugljika kao industrija, moramo primijeniti navedene standarde na svaki aspekt naše industrije, a to znači sagledavanje svih tvrtki i sektora koji djeluju unutar europskog AV sektora. Sve dok tvrtke i ljudi uključeni u cijeli proces i lanac vrijednosti ne posluju održivo, film odnosno TV serije neće doista biti usklađene s nultom razinom ugljika. 

Ova radionica će polaznike provesti kroz sve aspekte vođenja tvrtke ili projekta na ekološki prihvatljiv način. Ekološki aspekti idu od opskrbe energijom, poslovnih putovanja, akvizicija i tzv. kružnog gospodarstva do toga kako provjeriti dobavljače i osnažiti suradnike. U smislu društvene održivosti, radionica će pobliže razmotriti dobrobiti, jednakosti i mogućnosti za ljude koji rade u medijskom i kulturnom sektoru. Polaznici radionice bit će informirani kako implementirati novi rad kao i modele suradnje koji se temelje na načelima pravednosti, sigurnosti i mentalnog zdravlja na radnom mjestu.

Cilj je raditi na certificiranju europskih standarda kako bi se pomoglo u stvaranju industrije koja poštuje okoliš i jednako tako ljude koji su dio iste. 

Sve detaljne informacije o radionici potražite u brošuri.

Za koga je radionica?

Ova intenzivna praktična online radionica traje 7 dana (3 dana svaki tjedan tijekom 2 tjedna te dodatno jedan dan praćenja) te će primiti 20 polaznika. Namijenjena je filmskim i TV profesionalcima koji žele naučiti više o tome kako voditi posao i/ili velike projekte na održiv način te pojedincima koji žele ispuniti ulogu zelenog ili održivog koordinatora ili monitora unutar svoje tvrtke ili projekta. Idealan kandidat će pohađati radionice ili sesiju opismenjavanja nultom razinom ugljika. Za one koji još nisu upoznati s temom radionice, pružit ćemo dovoljno smjernica gdje dobiti uvod u opismenjavanje nultom razinom ugljika te će se također osigurati kratak uvod na početku radionice. 

Sudionici bi trebali imati u vidu projekt, izazov ili cilj(eve) održivosti na koje mogu primijeniti sve naučeno u sklopu radionice. 

Ukratko o radionici

Radionica će pokriti ključna područja održivosti u poslovnom ili projektnom kontekstu.

Obrađivat će se sljedeće teme:

• izvan zelene proizvodnje: poslovne aktivnosti i upravljanje projektima

• društvena održivost (organizacija rada, sudjelovanje, postavljanje radnog mjesta/stanice)

• novi pristup organizaciji rada

• tehnike upravljanja i komunikacije: zapošljavanje, uključivost i svijest o mentalnom zdravlju

• putovanja, pohranjivanje podataka i drugi dobavljači

• oznake i certifikati

• mentorska podrška: od listopada do studenog

• studije slučaja i umrežavanje

Svih 20 sudionika bit će zamoljeni da podijele ključne politike održivosti u svojim zemljama (10-minutna prezentacija) kako bi bolje informirali druge te podijelili najbolje prakse sa svim sudionicima radionice. 

Kotizacija

Sudjelovanje na radionici iznosi 1000 eura po osobi.

U slučaju rane prijave zaključno do 31.7.2022. do 18 sati, postoji mogućnost povoljnije kotizacije u iznosu od 900 eura

Kranji rok za prijavu 31.8.2022.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti obrazac za prijavu.

Imena mentora i stručnjaka će se naknadno objaviti.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]