22 dana
21/06/2022

Green Film Lab – poziv za treću radionicu u Španjolskoj !

Rok za prijavu

  • 01/09/2022

Vrijeme i mjesto

Od 14. do 16.10.2022. u Sitgesu, u Španjolskoj.

Dodatne informacije

Više informacija

Green Film Lab nastavlja obučavati europske kinematografske profesionalce o zelenim praksama u filmskoj industriji s trećim pozivom za prijavu ove godine. Naime, ovoga će se puta Program predstaviti novom radionicom u Sitgesu (Španjolska) od 14. do 16. listopada, podržan suradnjom Vlade Katalonije, Katalonskog instituta za kulturne tvrtke, Katalonske filmske komisije te Servei de Desenvolupament Empresarial.

Općenito govoreći, Green Film Lab predstavlja niz intenzivnih trodnevnih radionica na engleskom jeziku koje se održavaju tijekom godine u različitim europskim zemljama i regijama i predlažu usporedivu strukturu, a organizirane su u suradnji s različitim filmskim institucijama i fondovima. Njihov je cilj naposlijetku stvoriti održiviju audiovizualnu industriju te je Program istinski predan promjeni načina razmišljanja i navika u vezi ekoloških pitanja na tom području.

Svaka je radionica otvorena za 24 sudionika odabranih za rad u grupama na dugometražnim filmskim projektima koji su gotovo spremni za početak snimanja, prilikom čega će biti pod vodstvom zelenih menadžera s velikim iskustvom u filmskoj industriji. Kroz praktičan i projektni pristup, sudionici će naučiti kako primijeniti najbolje trenutne prakse u pogledu uštede energije, transporta, smještaja, cateringa, dekoracije seta, gospodarenja otpadom, recikliranja i komunikacije.

Voditelj studija Green Film Laba je talijanski producent i bivši student TFL-a, Giovanni Pompili koji surađuje s Louise Marie Smith (UK), osnivačicom i direktoricom Neptune Environmental Solutions i s Morgane Baudin (Francuska), producenticom, konzultanticom i trenericom o održivosti za film i TV.

Tko se može prijaviti?

Green Film Lab namijenjen je za:

  • europskim produkcijskim timovima (2 člana) koji rade na igranom ili dokumentarnom igranom filmu (u naprednoj fazi razvoja), a koji su voljni svoje snimanje učiniti održivijim
  • profesionalcima filmske produkcije koji su željni usavršiti svoje vještine rada na ekološki prihvatljivim audiovizualnim produkcijama
  • zelenim menadžerima zainteresiranima za učenje kako primijeniti svoju stručnost na filmskim setovima.

Kako se prijaviti?

Prijave se vrše putem obrasca se na poveznici, a rok za prijavu je 1. rujan 2022. Detalji o materijalima potrebnima za prijavu mogu se pronaći na službenoj stranici Green Film Laba.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no sudionici sami snose troškove puta i smještaja.

Green Film Lab program je TorinoFilmLaba i Green Filma, podržanih od strane Nacionalnog muzeja kinematografije i Filmske komisije Trentina, u suradnji s EAVE-om. Također, Green Film Lab podržan je od strane Potprograma MEDIA Programa Kreativna Europa.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]