19 dana
21/06/2022

EAVE 2023. - program usavršavanja za producente!

Rok za prijavu

  • 29/08/2022

Vrijeme i mjesto

1. radionica: u Luksemburgu, 3.-10. ožujka 2023.

2. radionica: u Alpbachu (u Austriji), 11.-18. lipnja 2023.

3. radionica: u Nizozemskoj, listopad 2023.

Dodatne informacije

Kontakt

Više informacija

EAVE Producers Workshop program je u organizaciji EAVE-a (European Audiovisual Entrepreneurs), jednog od vodećih pružatelja obuke i razvoja za producente u Europi, koji predstavlja cjelogodišnje usavršavanje za europske producente audiovizualnih djela. Tijekom programa naglasak će biti stavljen na tri intenzivne sedmodnevne radionice koje će se organizirati kako je navedeno: 

1. radionica: u Luksemburgu, 3.-10. ožujka 2023.

2. radionica: u Alpbachu (u Austriji), 11.-18. lipnja 2023.

3. radionica: u Nizozemskoj, listopad 2023.

Radionica će svojim sudionicima omogućiti:

• podizanje vlastitog znanja i vještina na visoku profesionalnu razinu

• pridruživanje dinamičnoj europskoj mreži

• sufinanciranje i koproduciranje u Europi

• proširivanje znanja o financiranju europskog filma i televizije

• razvijanje projekta na sveobuhvatan način radeći s vodećim europskim stručnjacima

Sudionici se mogu prijaviti sa ili bez projekta. Sukladno tome, polovica od pedeset sudionika bit će fokusirana na razvoj svojih projekata, a druga polovica na razvoj karijere. Sudionici koji se fokusiraju na razvoj karijere preuzimaju punu i aktivnu ulogu u cijeloj radionici.

Tijekom prve dvije radionice sudionici će raditi u grupama, vođeni iskusnim producentima, a surađujući sa stručnjacima za analizu scenarija, razvoj i financiranje produkcije, pravne aspekte koprodukcije, marketing, pitching, i sl. Na trećoj radionici 60-70 donositelja odluka (urednici, nacionalni i regionalni medijski fondovi, prodajni agenti itd.) pridružit će se sudionicima kako bi razgovarali o njihovim projektima, tvrtkama i karijerama.

Tko se može prijaviti?

Radionica EAVE Producers Workshop namijenjena je producentima koji rade na igranim i  dokumentarnim filmovima, kao i na TV serijama, a koji su se etablirali u svojoj zemlji i sada žele proširiti svoje djelovanje na međunarodnom planu unaprjeđivanjem vlastitog znanja o produkciji i koprodukciji u Europi te izgradnjom paneuropske profesionalne mreže. Osim toga, radionica je otvorena za prijave kandidata iz povezanih grana industrije – npr. iz područja pravnih poslova, financija, prodaje i distribucije, nacionalnih i regionalnih fondova, i sl. 

Ovim će putem 50-ero profesionalaca iz industrije biti pružen uvid u nezavisni europski produkcijski sektor, kao i mogućnost širenja vlastite mreže.

Isto tako, preporuča se da sudionici koji se fokusiraju na razvoj projekta prva dva tjedna na radionici sudjeluju sa scenaristom, što će samom timu producent-scenarist omogućiti da izvuče maksimalnu korist iz individualne i grupne rasprave o projektu.

Kako se prijaviti?

Prijave za radionicu odvijaju se putem obrasca na poveznici, dok je rok za prijavu 29. kolovoza 2022. 

Nakon postupka prijave, u jesen 2022. održat će se razgovori s kandidatima koji su ušli u uži izbor, a konačan odabir bit će objavljen u prosincu 2022. godine.

Kriteriji prema kojima će kandidati biti vrednovani, a sukladno tome i odabirani, mogu se pronaći na poveznici.

Kotizacija 

Plaćanje prilikom prijave:

- naknada za prijavu: 150€

Plaćanje nakon odabira:

- polaznici s projektom: 3.000€

- polaznici bez projekta: 2.000€

- scenaristi na prvoj i drugoj radionici: dodatno 600€ za svaku radionicu

Plaćanje prije svake pojedine radionice: 

- naknada za konferencijske troškove po radionici (uključuje smještaj i puni pansion): 1.600€Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]