14/07/2022

Tamara Broćić, Isidora Ratković te Miloš Bojović - nagrađeni polaznici prvog izdanja TaborPRO platforme!

DKE - Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je u sklopu prvog izdanja TaborPro platforme nagradu za najbolji pitching u iznosu od 500 eura dodijeljena polaznici Tamari Broćić, dok su polaznici Isidora Ratković i Miloš Bojović dobili nagrade mentoriranja!

Dodatne informacije

Pored natjecateljskog programa, nagrade su se ove godine dodjeljivale i u posebnom programu TaborPRO i to za najbolju među prezentacijama budućeg filmskog projekta, koje su polaznici petodnevne radionice održali u nedjelju na pitching forumu. Žiri u sastavu Tajana Bakota, Marin Lisjak i Josip Lukić dodijelio je novčanu nagradu u iznosu od 500 eura polaznici Tamari Broćić s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, i to za projekt CVATcoming-of-age priču koja vješto balansira između folklora i realizma.

Uz nagradu žirija, mentorice prvog izdanja TaborPRO platforme koja se održavala od 6. do 10. srpnja 2022., odlučile su također dodijeliti nagrade mentoriranja kojima žele dodatno nagraditi aktivno sudjelovanje kao i osnaživanje razvoja te plasmana kratkih filmova sljedećih polaznika: 

  • PREKO / Miloš Bojović / Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, Češka – nagrada scenarističkog mentoriranja – Anita Čeko / diplomirana psihologinja i dramaturginja
  • SRETNO, SARO! / Isidora Ratković / Akademija scenske umjetnosti u Sarajevu – nagrada produkcijskog mentoriranja u pogledu plasmana projekta – Martina Petrović / voditeljica DKE – Ureda MEDIA RH.

Od srca čestitamo Isidori i Milošu te im želimo puno uspjeha dalje!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!

*naslovna fotografija: ©Tabor Film Festival 2022.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]