21/10/2021

Projekt „Škafetin“ scenarista i redatelja Paška Vukasovića te koscenarista Andrije Mardešića nagrađen je kao najbolji projekt radionice!

DKE– Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da je projekt „Škafetin“ scenarista i redatelja Paška Vukasovića te koscenarista Andrije Mardešića nagrađen kao najbolji projekt radionice pripreme i prezentacije filmskog projekta za međunarodno tržište u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split organizirao je radionicu „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?“, koja se odvijala od 11. do 14. listopada 2021.

Po završetku trodnevne radionice čiju je kulminaciju predstavljao pitching forum, održan 14. listopada o. g., povjerenstvo koje su činili producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly), direktor FMFS-a Alen Munitić i voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović odlučilo je dodijeliti financijski iznos od 10.000 kuna pod sponzorstvom tvrtke UJE d.o.o., višegodišnjeg partnera Festivala mediteranskog filma Split, kratkom igranom filmu „Škafetin“ scenarista i redatelja Paška Vukasovića te koscenarista Andrije Mardešića kao najboljem projektu radionice. Uz financijsku nagradu, navedenom projektu bit će na raspolaganju i strateške konzultacije od strane producentske kuće Wolfgang&Dolly (Tamara Babun).

Povjerenstvo je svoju odluku obrazložilo sljedećim riječima:

Škafetin je emotivna obiteljska priča inspirirana stvarnom životnom situacijom. Otac i sin ne mogu se suočiti s teškom bolešću supruge i majke te guraju svoje probleme pod tepih. Autor i redatelj Paško Vukasović zajedno s koscenaristom Andrijom Mardešićem zrelo je i detaljno promislio pristup priči te je tijekom radionice vrlo uspješno unaprijedio prezentaciju projekta i pripremio odgovore na moguća pitanja potencijalnih inozemnih partnera.  Dubina i težina emotivne situacije provlači se kroz cijeli film pa vjerujemo da će lako doći do srca gledatelja koji su se našli u sličnim životnim situacijama te kojima treba hrabrosti suočiti se s vlastitim strahovima i nesigurnostima.“

Ovim putem DKE – Ured MEDIA Hrvatske želi zahvaliti svim polaznicima radionice na aktivnom angažmanu i predanom radu, mentorici Tamari Babun, Festivalu mediteranskog filma Split te tvrtki Uje d.o.o.!

Do ponovnog susreta u Splitu!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!

* prva fotografija: Paško Vukasović i Andrija Mardešić

*druga fotografija: Julio Juraga, Ana Vidović, Leila Elhoweris, Luka Galešić, Tamara Babun, Alen Munitić, Martina Petrović, Andrija Mardešić i Paško Vukasović

/ fotografkinja: Glorija LizdeKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]