17 dana
17/07/2020

Zagreb Film Festival 2020. – Moj prvi scenarij

Rok za prijavu

  • 20/08/2020

Vrijeme i mjesto

Tijekom 18. izdanja Zagreb Film Festivala, 8. – 15. studenog 2020., Zagreb

Dodatne informacije

Više informacija

Zagreb Film Festival još jednom organizira radionicu razvoja scenarija Moj prvi scenarij. Namijenjena je filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film.

Za sudjelovanje na radionici bit će izabrano šestero polaznika: dvoje iz Hrvatske i četvero iz ostalih europskih zemalja (uključujući nove zemlje članice Potprograma MEDIA kao što su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska).

Tijekom petodnevne radionice scenaristi će pod vodstvom iskusnih pisaca, redatelja i scenarističkih savjetnika imati priliku temeljito sagledati problematične točke svog projekta te raditi na njemu u opuštenoj timskoj atmosferi.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Organizator pokriva troškove putovanja i smještaja za polaznike izvan Hrvatske.

Dokumentacija potrebna za prijavu na radionicu:

  • kratak životopis s osobnim podatcima
  • sinopsis
  • scenarij ili prošireni scenoslijed (treatment) s 3 razrađene scene.

Prijava može biti predana na hrvatskom ili engleskom jeziku. Međutim, budući da je radni jezik radionice engleski, u slučaju odabira projekta za radionicu dokumentacija predana na hrvatskom jeziku mora biti prevedena na engleski do sredine listopada.

Rok prijave je 20. kolovoza 2020.

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom listopada.

Prijave se šalju na sljedeću adresu: inja@zagrebfilmfestival.com.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr