Istekao rok prijave
29/05/2019

Zagreb Film Festival 2019. – Moj prvi scenarij

Rok za prijavu

  • 19/07/2019

Vrijeme i mjesto

studeni 2019., Zagreb

Dodatne informacije

Više informacija

Zagreb Film Festival ponovno organizira radionicu razvoja scenarija Moj prvi scenarij. Namijenjena je redateljima i scenaristima koji pripremaju svoj prvi dugometražni projekt.

Za sudjelovanje na radionici bit će izabrano šestero polaznika: dvoje iz Hrvatske i četvero iz ostalih europskih zemalja (uključujući nove zemlje članice Potprograma MEDIA kao što su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska).

Tijekom petodnevne radionice scenaristi će pod vodstvom iskusnih pisaca, redatelja i scenarističkih savjetnika imati priliku temeljito sagledati problematične točke svog projekta te raditi na njemu u opuštenoj timskoj atmosferi.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Organizator pokriva troškove putovanja i smještaja za polaznike izvan Hrvatske.

Dokumentacija potrebna za prijavu na radionicu:

  • kratak životopis s osobnim podacima
  • sinopsis
  • scenarij ili prošireni scenoslijed (treatment) s 3 razrađene scene.

Prijava može biti predana na hrvatskom ili engleskom jeziku. Međutim, budući da je radni jezik radionice engleski, u slučaju odabira projekta za radionicu dokumentacija predana na hrvatskom jeziku mora biti prevedena na engleski do početka listopada.

Rezultati će biti objavljeni krajem rujna.

Prijave se šalju na sljedeću adresu: inja@zagrebfilmfestival.com.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr