Istekao rok prijave
08/10/2021

WEMW 2022. koprodukcijski forum

Rok za prijavu

 • 30/10/2021

Vrijeme i mjesto

Od 24. do 28. siječnja 2022. godine u Trstu, u Italiji
Online dio programa - WEMW plaftorma

Dodatne informacije

Više informacija

Svake godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Trstu održava se koprodukcijski forum When East Meets West (WEMW) namijenjen europskim dugometražnim dokumentarnim i igranim filmovima u razvoju. Misija WEMW-a kontinuirano je istraživanje specifičnosti istočne i zapadne kulture kroz prijavljene projekte i njihovo povezivanje. Zemlje u fokusu WEMW 2022. su: Kanada, Irska, Rusija, Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija. 

WEMW 2022. provest će svoj program koji će se jednim dijelom održati u Trstu, a drugim online kako bi se zadovoljile potrebe i mogućnosti svih prijavljenih sudionika. Program foruma u Trstu, u sklopu festivala, održat će se od 24. do 28. siječnja 2022. godine dok će se dio programa, koji se odnosi na pojedinačne sastanke s potencijalnim suradnicima i partnerima, održati online putem platforme WEMW.

Svi sudionici foruma imaju priliku pitchirati svoj projekt ispred donositelja odluka i drugih sudionika u Trstu, a ostali filmski profesionalci koji se registriraju moći će pratiti pitchiranje projekata putem interneta. Na koprodukcijskom forumu svake godine sudjeluju producenti, potencijalni koprodukcijski partneri, distributeri, donositelji odluka i drugi filmski profesionalci.

Novitet WEMW-a jest praćenje razvoja svakog projekta u fazama prije, tijekom i nakon foruma, koje će provoditi poslovni anđeli iz cijele Europe koje je WEMW odabrao za svaki pojedini projekt u suradnji s EAVE-om. Nositelji odabranih projekata ostvarit će priliku za pojedinačne sastanke i savjetovanja vezana za koprodukciju, financijski aspekt projekta, promociju i marketing, ovisno o primarnim potrebama pojedinog projekta.

Od ovog tjedna počinje potprogram WEMW Scouting Days koji će trajati do kraja listopada 2020. godine. Nositelji projekata mogu zatražiti individualne sastanke s WEMW timom  8., 15., 22. and 29. listopada na kojima će se razgovarati o projektima, dijeliti ideje te doznati više o koprodukcijskom forumu i procesu prijave. Zainteresirani timovi ili pojedinci mogu dogovoriti sastanke slanjem upita na e-mail poštu: [email protected]

Kriteriji za prijavu na WEMW program:

 • producenti iz Europe*, Kanade, Irske, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. mogu se prijaviti na WEMW,
 • prijavljeni projekti moraju biti dugometražni igrani ili dokumentarni filmovi u razvoju koji su ostvarili minimalno 10% financijskih sredstava,
 • prijavljeni projekti moraju imati međunarodni koprodukcijski potencijal,
 • *zemlje Europe: Albanija, Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Kazahstan, Kosovo, Latvija, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina.

Postupak prijave i potrebna projektna dokumentacija:

 • prijave koje će se uzeti na razmatranje moraju biti u potpunosti ispunjene 
 • potrebna dokumentacija: scenoslijed (treatment) projekta (od 5 do 8 stranica), financijski plan, teaser/vizuali/mood board projekta i prikaz prijašnjeg rada redatelja
 • nositelji projekta moraju napraviti profile i priložiti traženu projektnu dokumentaciju u online prijavnicu 
 • link za registraciju, izradu profila i prijavu: WEMWtrieste/2022
   

Uz Forum WEMW 2022. ponudit će bogat i živahan program koji uključuje projekte u razvoju, radionice i panele, kao i niz potpuno novih inicijativa, poput WEMW Slate Market i Inspirational Labs.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]