Istekao rok prijave
21/05/2020

Vizualni efekti (VFX) – program profesionalnog usavršavanja

Rok za prijavu

 • 10/06/2020

Vrijeme i mjesto

17. kolovoza – 11. prosinca 2020., Viborg, Danska

Dodatne informacije

VFX

Kontakt

Per Kristensen, Project Manager: prs@via.dk

Više informacija

O radionici
Vizualni efekti (VFX) intenzivni je program usavršavanja u trajanju od 17 tjedana što ga organizira danski VIA University College, a koji je namijenjen obrazovanju stručnjaka u području vizualnih efekata. Tijekom programa polaznici će usvojiti znanja i vještine stvaranja fotorealističnih računalnih grafika koje će se moći inkorporirati u materijal igranog filma. Polaznici će imati priliku raditi na temelju zadanih vježbi, ali i na vlastitom projektu.

Tjedni kurikulum sadržava umjetnička i tehnička predavanja, analize filmova, individualne konzultacije kao i grupne rasprave te simulacije produkcije. Po završetku programa polaznici će biti osposobljeni za rad u području vizualnih efekata ili u animacijskim studijima. Svladat će se rad u sljedećim programima: Maya, Nuke, ZBrush, Arnold, Mari, Photoshop, 3D Equalizer, Clarisse i Substance Painter.

Program nudi:

 • intenzivni tečaj pod mentorstvom stručnjaka iz industrije
 • mentore koji su aktivni stručnjaci sa znanjem o najnovijoj tehnologiji
 • svakodnevna predavanja i praksu
 • cjelodnevni pristup (24/7) radnim prostorijama s najnovijom tehnologijom
 • umjetničke i didaktičke materijale
 • pristup opremi za snimanje
 • profesionalno umrežavanje
 • pristup izvannastavnim aktivnostima
 • produktivnu i kreativnu radnu atmosferu
 • pripomoć u organizaciji putovanja i smještaja.

Kotizacija
Iznosi 3400 eura. Dostupne su stipendije koje pokrivaju troškove smještaja, puta ili pohađanja radionice.

Prijave
Da biste se prijavili za radionicu, potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete naći na poveznici. U prijavi je potrebno priložiti životopis, motivacijsko pismo i portfolio (showreel). Za sudjelovanje je nužno temeljno znanje u području vizualnih efekata.

Rok za prijavu je 10. lipnja 2020.

Napomena: Kao i prethodnih godina, radionice se planiraju održati na danskom VIA University Collegeu. Ukoliko zbog pandemije virusa COVID-19 neće biti moguće, radionica će se održati putem interneta. U tom slučaju, organizatori će sudionicima osigurati potrebne software programe, infrastrukturu potrebnu za održavanje programa te će također ponuditi umanjenu kotizaciju.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr