Istekao rok prijave
07/12/2018

Visual Effects (VFX) – program profesionalnog usavršavanja

Rok za prijavu

 • 10/06/2019

Vrijeme i mjesto

19. kolovoza – 6. prosinca 2019., Viborg, Danska

Dodatne informacije

VFX

Više informacija

O radionici

Radionica je četveromjesečni intenzivni program koju organizira danski VIA University College namijenjen obrazovanju stručnjaka u području vizualnih efekata. Tijekom programa polaznici će usvojiti znanje i vještine stvaranja fotorealističnih računalnih grafika koje će se moći bešavno inkorporirati u materijal igranog filma. Polaznici će imati priliku raditi na temelju zadanih vježbi, ali i na vlastitom projektu.

Tjedni kurikulum sadržava umjetnička i tehnička predavanja, analize filmova, individualne konzultacije kao i grupne rasprave te simulacije produkcije. Po završetku programa polaznici će biti osposobljeni za rad u području vizualnih efekata ili u animacijskim studijima. Svladat će se rad u sljedećim programima: Maya, Nuke, ZBrush, Arnold, Mari, Photoshop, 3D Equalizer, Clarisse i Substance Painter.

Program nudi:

 • intenzivni tečaj pod mentorstvom stručnjaka iz industrije
 • mentore koji su aktivni stručnjaci sa znanjem o najnovijoj tehnologiji
 • svakodnevna predavanja i praksu
 • cjelodnevni pristup (24/7) radnim prostorijama s najnovijom tehnologijom
 • umjetničke i didaktičke materijale
 • pristup opremi za snimanje
 • profesionalno umrežavanje
 • pristup izvannastavnim aktivnostima
 • produktivnu i kreativnu radnu atmosferu
 • pripomoć u organizaciji putovanja i smještaja.

Prijave

Nužno je temeljno znanje iz područja. U internetskoj prijavi nužno je priložiti CV, motivacijsko pismo i portfolio / showreel.

Kotizacija

Puna cijena iznosi 2950 eura.

Dostupne su stipendije za smještaj, putne troškove ili pohađanje radionice.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr