Istekao rok prijave
08/03/2010

TransISTor 2010.: Korak po korak

Rok za prijavu

 • 15/03/2010

Vrijeme i mjesto

četiri modula od svibnja do lipnja 2010. u Pragu u Češkoj

Dodatne informacije

Kontakt

Pavel Sedlak i Aurelie Besson,
CIANT – International Centre for Art and New Technologies,
Kubelikova 27,
13000 Praha,
Češka
tel.: +42 296 330 965
faks: +42 296 330 964
[email protected]

Više informacija

TransISTor je multidisciplinarni obrazovni program namijenjen europskim profesionalcima u audiovizualnome sektoru koji se sastoji od četiriju intenzivnih radionica o novim tehnologijama.

Sadržaj radionica

 • Modul 1: Tehnike i metode očuvanja digitalnih audiovizualnih djela
  6. – 9. svibnja 2010. u Pragu u Češkoj
  Ova radionica naglasak stavlja na korake potrebne za dugotrajno očuvanje digitalnih sadržaja putem indeksiranja, ontoloških kategorizacija i primjene posljednjih OAIS standarda.
   
 • Modul 2: Integrirani pristup 3D kinematografiji
  11. – 14. svibnja 2010. u Bukureštu u Rumunjskoj
  Ova radionica ponudit će uvod u najmodernije 3D kinematografske tehnologije te će se temeljiti na praktičnim zadatcima vezanima uz projekte. Istraživat će se novi oblici digitalne kinematografije i 3D stereoskopske tehnologije.
   
 • Modul 3: emitiranje HDTV-a i distribucija sadržaja u stvarnome vremenu u mrežnim industrijskim scenarijima
  19. – 22. lipnja 2010. u Studijima Barrandov, SPAFI, Češka
  Ova će se radionica usredotočiti na razumijevanje mrežnih industrijskih scenarija, uvođenje najnovijih metoda povlačenja sadržaja i svladavanja tehnika streaminga.
 • Modul 4: Distribuirane postprodukcijske tehnike
  24. – 27. lipnja 2010. u Teleu u Češkoj, Umjetnički i filmski festival

Kotizacija

400 € po radionici za neovisne pojedince, 800 € po radionici za tvrtke
Postoji mogućnost stipendiranja polaznika iz novih država članica.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]