Istekao rok prijave
16/12/2019

Torino FeatureLab 2020.

Rok za prijavu

  • 22/01/2020

Vrijeme i mjesto

dvije rezidencijalne radionice kroz godinu i završno predstavljanje u Torinu

Dodatne informacije

Više informacija

Radionica je namijenjena kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Deset izabranih timova radit će sa scenarističkim savjetnicima, kao i stručnjacima u području režije, filmske fotografije, oblikovanja zvuka, postprodukcije, financiranja projekta, distribucije i prodaje te razvoja publike. Mentori se izabiru prema potrebama projekta.

Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2020., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima, uz omogućenu vidljivost putem kataloga TFL-a i mreže profesionalaca. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri. Najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.

Prva radionica: lipanj 2020., Francuska, naknadno će se utvrditi mjesto i datumi održavanja

Druga radionica: rujan 2020., naknadno će se utvrditi mjesto i datumi održavanja

Završna prezentacija: Torino FilmLab Meeting Event, studeni 2020., Torino (Italija)

Uvjeti prijave:

  • projekt mora biti prvi ili drugi redateljev dugometražni film
  • najmanje prva verzija scenarija mora biti završena
  • snimanje ne smije započeti prije 1. prosinca 2020.

Kotizacija:

Kotizacija za tim od dvoje ljud iznosi 3000 eura (dodatnih 2000 eura u slučaju da radionicu polazi i scenarist ili suscenarist).

Dostupne su stipendije.

Rok za prijavu je 22. siječnja 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr