Istekao rok prijave
04/06/2021

Talents Sarajevo 2021. – otvoren poziv za prijave!

Rok za prijavu

  • 30/06/2021

Vrijeme i mjesto

od 13. do 20. kolovoza 2021. u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini

Dodatne informacije

Više informacija

Sarajevo Film Festival poziva talentirane filmaše i filmske kritičare iz jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza da se prijave na 15. izdanje Talents Sarajevo pod nazivom BRAVE/HRABRO.

Od 13. do 20. kolovoza Talents Sarajevo 2021. okupit će perspektivne redatelje, producente, glumce, scenariste, direktore fotografija, montažere i filmske kritičare iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Gruzije, Mađarske, Kosova, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

BRAVE/HRABRO ovogodišnja je tema Talents Sarajeva koja problematizira činjenicu da ni svijet filma nije imun na razne oblike nejednakosti, diskriminacije i zloupotrebe moći.

Upravo ti mračni aspekti filmske industrije dugo su bili ignorirani ili čak prešutno prihvaćeni kao njezini neizbježni i prirodni elementi. Dok mnogi filmaši nastavljaju hrabro upozoravati na društvene probleme, sustavni problemi unutar same filmske industrije često ostaju izvan fokusa njihove kritike. Ovogodišnjim izdanjem Talents Sarajevo želi odati priznanje za hrabrost upravo onim filmašima i inicijativama koji su pokazali da su te dvije kritike neodvojive te su se suprotstavili zloupotrebi moći u svijetu filma. 

Pokrenut u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo izrastao je u regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika. I svojim petnaestim izdanjem Talents Sarajevo nastavlja nuditi bogat izbor predavanja, moderiranih stručnih razgovora i interaktivnih panel-diskusija, kao i projektnih laboratorija, studio programa iz studija i radionica.

Poveznica na prijavu na ovom linku: Prijava Talents Sarajevo 2021.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr