Istekao rok prijave
13/12/2018

Sources 2: Projects & Process – usavršavanje za scenarističke savjetnike i mentore

Rok za prijavu

  • 01/03/2019

Vrijeme i mjesto

Varšava, Poljska, lipanj 2019.

Dodatne informacije

Više informacija

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima koji rade kao mentori redateljima i scenaristima pri razvoju projekta, to jest scenaristima, konzultantima, script-editorima, producentima itd.

Program će omogućiti razvijanje vještina podučavanja, prijenosa znanja, razvijanja ljudskih potencijala i poticanja kreativnog procesa koji će voditi djelotvornoj suradnji. Nadalje, radionica nudi prostor za razmjenu iskustva i umrežavanje s međunarodnim kolegama. Rad je fokusiran na ulogu mentora u procesu, na praktičnu primjenu znanja na konkretnim projektima u svim razvojnim fazama. Sudionici će istražiti proces čitanja, interpretacije, analize projekta, prepoznavanje autorskog procesa, biranje mentorskih strategija, razvijanje osobnog pristupa mentoriranju.

Tromjesečna radionica sastoji se od jednomjesečnog razdoblja pripreme za rad na projektima, četverodnevne rezidencijske radionice za grupni rad s polaznicima scenarističke radionice te dvomjesečnog mentorskog rada u bliskoj komunikaciji s polaznicima i tutorima.

Ovogodišnji su tutori Louise Gough, Arash T. Riahi, Michael Seeber, Eric Collins, Miguel Machalski i Paul Tyler kao gostujući savjetnik.

Prijava:

  • ispunjena prijavnica
  • motivacijsko pismo
  • CV (najviše 4 stranice)
  • filmografija produkcijske kuće, informacije o ugovorima s prikazivačem, filmskim fondovima, drugim stručnim tijelima (najviše 4 stranice).

Kotizacija iznosi 950 eura.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr