Istekao rok prijave
24/01/2020

Sofia Lab 2020.

Rok za prijavu

  • 07/02/2020

Vrijeme i mjesto

od 18. do 21. ožujka, Sofija (Bugarska)

Dodatne informacije

Više informacija

Europa Cinemas u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Sofiji organizira radionicu za razvoj publike namijenjenu kinoprikazivačima, koja će se održati od 18. do 21. ožujka o.g. u Sofiji, pod imenom Audience Development & Innovation Lab.

Neke od tema koje će se obrađivati u “laboratoriju" jesu razvoj digitalnih marketinških kampanja, dubinski uvid u komunikacijske strategije s publikom, stvaranje učinkovitih programskih strategija, alternativne mogućnosti distribucije te izgradnja održive budućnosti putem partnerstva i umrežavanja.

Radionica je otvorena za sve europske kinoprikazivače, bez obzira na članstvo u mreži Europa Cinemas. Broj sudionika ograničen je na 35, a prijavnice će biti razmatrane po redu zaprimanja. Prednost će imati kinoprikazivači koji dosad nisu sudjelovali u radionicama Europa Cinemas, kao i kinoprikazivači iz srednje i istočne Europe te Balkana.

Kinoprikazivači koji žele aplicirati za sudjelovanje u radionici moraju ispuniti prijavnicu do 7. veljače 2020. Troškove sudjelovanja i boravka pokriva organizator, dok putne troškove snosi polaznik.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr