Istekao rok prijave
26/01/2010

Škola filmske animacije La Poudrière – naručeni filmovi i adaptacija knjiga

Rok za prijavu

  • 26/02/2010

Vrijeme i mjesto

od 26. travnja do 9. srpnja 2010. u Valenceu u Francuskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Annick Teninge,
direktorica,
La Poudrière,
La Cartoucherie, Rue de Chony,
26500 Bourg les Valence,
Francuska
tel.: +33 4 75 82 08 08
[email protected]

Više informacija

O radionici

Škola animacije La Poudrière nudi program usavršavanja za europske studente animacije i mlade stručnjake. Modul u trajanju od 11 tjedana namijenjen je europskim studentima poslijediplomskih studija i aktivnim stručnjacima koji posjeduju tehničko iskustvo u animaciji, storyboardu i layoutu te žele postati filmski režiseri.

Naglasak je stavljen na pisanje scenarija za televizijske projekte te na adaptaciju knjiga za djecu. Polaznici moraju posjedovati dobro razvijene grafičke vještine te poznavati osnovne tehnike 2D animacije. Program se održava na francuskome jeziku (uz povremenu uporabu engleskoga jezika). U slučaju potrebe, škola osigurava i tečaj francuskoga jezika.

Cilj je ovoga programa usavršavanja omogućiti polaznicima suočavanje s profesionalnim izazovima na praktičan način. Vježbe neće rezultirati završenim filmovima, već scenarijima/storyboardima, animaticima i filmskim najavama. Glavni izazovi bit će izradba storyboarda, režiranje, uređivanje te odabir grafike i zvuka u skladu sa zahtjevima naručitelja.

Rad u sklopu programa potpomognut je partnerstvom s izdavačima knjiga za djecu, koje školi La Poudrière omogućuje da polaznicima, podijeljenima u grupice od njih dvoje ili troje, ponudi na izbor dvadesetak knjiga na kojima mogu raditi. Adaptaciji se pristupa iz dviju različitih perspektiva: perspektive televizijskih serija i posebnih televizijskih programa.

Polaznici

10 – 12 studenata poslijediplomskih studija i aktivnih stručnjaka koji posjeduju tehničko iskustvo u animaciji. Polaznici moraju imati dobro razvijene grafičke vještine te poznavati osnovne tehnike 2D animacije.

Kotizacija

1.000 €, uz moguću financijsku pomoćKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]