Istekao rok prijave
02/04/2021

Škola filmske animacije La Poudrière 2021.

Rok za prijavu

  • 05/04/2021

Vrijeme i mjesto

Od 19. travnja do 2. srpnja 2021. u Valenceu u Francuskoj

Kontakt

contact@poudriere.eu

Više informacija

O radionici

Škola animacije La Poudrière nudi program usavršavanja za europske studente animacije i mlade stručnjake. Modul u trajanju od 11 tjedana namijenjen je europskim studentima poslijediplomskih studija i aktivnim stručnjacima koji posjeduju tehničko iskustvo u animaciji, storyboardu i layoutu te žele postati filmski režiseri.

Naglasak je stavljen na pisanje scenarija za televizijske projekte te na adaptaciju knjiga za djecu i to kako slijedi:

- razvoj pisanja scenarija za TV specijal koji se temelji na adaptaciji knjiga za djecu i mlade (3 tjedna),
- razvoj koncepta za TV ili web seriju
(7 tjedana).

U fokusu programa usavršavanja su TV specijali, TV serije ili web serije. Također, važno je za istaknuti da je organiziran u partnerstvu s Radionicom animacije iz Viborga, iz Danske te ukljujučuje i sudjelovanja polaznica u sklopu ovogodišnjeg industrijskog dijela Međunarodnog animiranog filma u Annecyju.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr