Istekao rok prijave
10/10/2019

ScriptLab 2020. i ScriptLab – story editing 2020.

Rok za prijavu

  • 01/11/2019

Vrijeme i mjesto

1. sesija: ožujak 2020. 

2. sesija: lipanj 2020.

3. sesija: studeni 2020. (Torino, Italija)

+ dvije sesije konzultacija putem interneta

Više informacija

ScriptLab 2020.

Radionica Međunarodnog filmskog festivala u Torinu ScriptLab 2020. namijenjena je scenaristima i redateljima iz cijelog svijeta koji razvijaju scenarij za dugometražni igrani film. Devetomjesečni program podijeljen je na tri rezidencijske radionice (u ožujku, lipnju i studenom) i dvije sesije konzultacija putem interneta.

Bit će izabrano 20 projekata koje će mentorirati međunarodno priznati scenaristički savjetnici od početne faze scenoslijeda do prve ili druge verzije scenarija. Tijekom programa polaznike će također savjetovati stručnjaci iz područja razvoja, produkcije i prava te im uputiti sugestije u pogledu daljnjeg rada i razvoja karijere.

Program završava predstavljanjem projekata tijekom TorinoFilmLab Meeting Eventa u studenom pred međunarodnim producentima, prodajnim zastupnicima i drugim stručnjacima filmske industrije.

Ove su godine partneri VAF – Flamanski audiovizualni fond i Swiss Films – agencija za promociju švicarskog filma.

Prijava

Za prijavu je potrebno priložiti:

  • sinopsis (1 str.) i scenoslijed (najviše 15 str.)
  • motivacijsko pismo redatelja/scenarista (najviše 3 str.)
  • materijale o audiovizualnom pristupu djelu: fotografije, snimke…
  • CV (najviše 2 str.)
  • poveznicu na prethodni audiovizualni rad (u najdužem trajanju od 30 minuta)

Moguće su individualne prijave, kao i u timu od dva scenarista. Za prijavu nije nužno imati pridruženog producenta.

U slučaju da je scenarij adaptacija, prijavitelj mora imati osigurana prava za adaptaciju.

Kotizacija

2500 eura (2000 eura za pridruženog drugog scenarista)

Kotizacija uključuje troškove radionice i smještaja. Polaznici sami pokrivaju troškove prijevoza. Dostupne su stipendije.

Rok za prijavu je 1. studeni 2019.


 

ScriptLab – story editing 2020.

Riječ je o programu usavršavanja za scenarističke savjetnike (story editors) – 5 odabranih polaznika aktivno će sudjelovati u radionici ScriptLab 2020. Djelovat će, naime, kao pridruženi savjetnici redateljima i scenaristima u razvoju njihovih izabranih dugometražnih projekata.

Program se odvija u 3 rezidencijske radionice (u ožujku, lipnju i studenom) i dvije sesije konzultacija putem interneta.

Polaznici će raditi na stjecanju vještina razvoja scenoslijeda, analize scenarija i procjene razvoja projekta te dobiti uvid u rad sa scenaristima od početne faze scenoslijeda do završne verzije scenarija. Polaznike će također u radu pratiti mentori, kao i stručnjaci iz područja produkcije i prava. Završna prezentacija projekata odvijat će se tijekom TorinoFilmLab Meeting Eventa, gdje će scenaristički savjetnici imati priliku predstaviti se međunarodnim producentima, prodajnim zastupnicima i drugim stručnjacima iz filmske industrije.

Prijave

Radionica je namijenjena scenaristima, producentima, predstavnicima filmskih festivala i filmskih fondova itd.

Potrebna dokumentacija:

  • motivacijsko pismo s objašnjenjem zašto želite sudjelovati u programu
  • CV (najviše 2 str.).

Kotizacija

1500 eura

Kotizacija uključuje troškove radionice i smještaja. Polaznici sami pokrivaju troškove prijevoza. Dostupne su stipendije.

Rok za prijavu je 1. studeni 2019.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr