Istekao rok prijave
01/04/2019

Screen Leaders 2019.

Rok za prijavu

  • 19/04/2019

Vrijeme i mjesto

1. modul: 3. – 7. lipnja 2019., Limerick, Irska

2. modul: 23. – 24. kolovoza i 26. – 27. kolovoza 2019., Dublin, Irska

3. modul: 10. – 14. studenog 2019., Tallinn, Estonija

Dodatne informacije

Kontakt

info@screenleaders.ie 

Više informacija

Screen Leaders je program usavršavanja s ciljem strateškog razvoja filmskih tvrtki. Osmišljen je za vodeće stručnjake i djelatnike u industriji filma, televizije, animacije, videoigara, postprodukcije, VFX-a, prodaje, distribucije i kinoprikazivaštva. Program je usmjeren na strateško planiranje te na razvoj organizacijske strukture.

Prijavitelji mogu biti filmske tvrtke djelatne barem pet godina i/ili producenti (ili drugi filmski profesionalci) koji su obnašali rukovodeće pozicije u relevantnim tvrtkama.

Program je organiziran u tri modula tijekom kojih će polaznici uz mentora pohađati konzultacije za strateško planiranje, osmisliti načine implementacije strategije, usavršavati vještine vođenja i upravljanja, dotaknuti se financijskog planiranja te polaziti stručna predavanja.

Kako bi se osigurala optimalna radna atmosfera, sudjelovanje je otvoreno za 8 do 10 tvrtki koje će predstavljati po dva rukovodeća predstavnika.

Za prijavu je potrebno dostaviti motivacijsko pismo, biografije obaju sudionika, dokaz o profilu tvrtke i prethodnom radu te potvrde o prethodnim programima usavršavanja.

Kotizacija iznosi 5000 eura po prijavljenoj tvrtki, a uključuje troškove radionice, smještaja i troškove boravka za oba predstavnika. Dostupne su stipendije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr