Istekao rok prijave
10/07/2018

Radionice MIDPOINT Feature Launch 2019. i MIDPOINT Shorts 2019.

Rok za prijavu

  • 30/09/2018

Vrijeme i mjesto

više sesija na različitim lokacijama tijekom 2019. 

Dodatne informacije

www.midpoint-center.eu

MIDPOINT Feature Launch

MIDPOINT Shorts

Kontakt

Krisztina Darok, koordinatorica programa

krisztina.darok@amu.cz

Više informacija

O radionici

MIDPOINT Feature Launch

Program namijenjen scenaristima, redateljima i producentima koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni filmski projekt. Fokus je na kreativnim timovima iz srednje i istočne Europe, Baltika i širega Mediterana. Svake godine izabire se devet dugometražnih projekata koji prolaze rezidencijalne radionice i predstavljanje unutar četiriju modula.

Za prijavu je potreban detaljno razrađen scenoslijed (treatment) ili prva verzija scenarija, uz ostalu dokumentaciju, a mogu se prijaviti timovi od najviše triju polaznika po projektu (producent, scenarist i/ili redatelj).

Na radionici mogu također sudjelovati polaznici koji se žele usavršavati kao scenaristički savjetnici (script consultants). Svaki od sudionika bit će priključen jednom od projekata te će blisko surađivati s kreativnim timom, uz nadzor mentora.

MIDPOINT će u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Karlovyim Varyima dodijeliti financijsku potporu u vrijednosti 10.000€ najboljem projektu.

Sesije

Radionica 1 – siječanj 2019., Trieste Film Festival, Italija

Radionica 2 – svibanj 2019., Litva

Works in Development – srpanj 2019., panel-program predstavljanja i pitchinga projekata na Karlovy Vary International Film Festivalu

Feature Launch Spotlight – siječanj 2020., predstavljanje projekata na koprodukcijskome sajmu When East Meets West u Trstu, u Italiji

Kotizacija

1500 € po polazniku. Dostupne su stipendije.

MIDPOINT Shorts

Program je namijenjen kreativnim timovima iz srednje i istočne Europe, Baltika i širega Mediterana koji razvijaju profesionalni ili diplomski kratki igrani film. U programu će sudjelovati četiri projekta, u okviru dviju rezidencijalnih radionica.

Za prijavu je nužno priložiti završen scenarij ili naprednu verziju scenoslijeda (treatmenta), uz ostalu dokumentaciju.

Sesije

Radionica 1 ‒ siječanj 2019., Trieste Film Festival, Italija

Radionica 2 – svibanj 2019., Litva

Kotizacija

750 € po polaznikuKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr