Istekao rok prijave
06/04/2010

Radionice MFI-ja 2010.: Od scenarija do filma

Rok za prijavu

  • 12/04/2010

Vrijeme i mjesto

22. lipnja – prosinca 2010. na otocima Nissyros i Samos u Grčkoj

Dodatne informacije

Kontakt

Apostolia Papaioannou,
Mediterranean Film Institute,
Varvaki 38,
114 74 Atena,
Grčka
tel./faks: +30 210 6457223
[email protected]

Više informacija

Program MFI-ja Od scenarija do filma obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata što se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nissyrosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja.

Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Tijekom radionica usredotočenih na analizu, pregledavanje i unošenje izmjena u scenarije nastojat će se povećati umjetnička vrijednost materijala te istovremeno stvoriti kvalitetni scenariji koji će snažno privući međunarodno gledateljstvo.

Drugi je cilj radionica pripomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, uvjeravanje (pitching), prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). MFI pruža ujedinjene informacije o svim vidovima razvoja projekata sa svrhom upoznavanja polaznika s potrebama i praksama međunarodne industrije, načinima povećanja potencijala projekata za osvajanje tržišta i privlačenje publike te omogućivanja pomoći prilikom ulaska u produkciju.

Datumi održavanja radionica

Prva radionica: 22. lipnja – 6. srpnja 2010. na otoku Nissyrosu u Grčkoj
Druga radionica: tijekom rujna 2010. putem interneta
Treća radionica: 10. – 17. listopada 2010. na otoku Samosu u Grčkoj
Četvrta radionica: tijekom prosinca 2010. putem interneta

Polaznici

Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima, i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja.

Kotizacija

1.500 € za scenariste
1.000 € za producente
1.000 € za treće osobe pridružene projektu (suscenarist, redatelj itd.)

Ovim je iznosima predviđeno pokrivanje troškova smještaja i prehrane.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]