Istekao rok prijave
10/02/2017

Radionice Maia 2017.

Rok za prijavu

  • 19/02/2017

Vrijeme i mjesto

1. sesija - Kreativni aspekti
3. - 7. travnja 2017. u Italiji (Lecce)
Rok za prijavu: 19. veljače 2017.

2. sesija – Pravna i financijska pitanja
lipanj 2017. u Srbiji
Rok za prijavu: svibanj 2017.

3. radionica – Marketing i distribucija
rujan 2017. u Makedoniji
Rok za prijavu: kolovoz 2017.

Dodatne informacije

Više informacija

O radionicama

Radionice Maia napredni su program usavršavanja osmišljen za mlade europske producente. Cilj im je razviti kod polaznika osnovne kreativne i upravljačke vještine potrebne za vođenje projekata igranoga ili kreativnog dokumentarnog filma u njegovim različitim fazama: razvoju, produkciji i distribuciji. Posebna pozornost posvećuje se novim i inovativnim načinima financiranja, koprodukcije i marketinga niskobudžetnih europskih filmova.

Program Maia obuhvaća tri neovisne radionice. Svaka od njih nudi kombinaciju studija slučaja, teorijske nastave i praktičnih vježbi, konkretan rad na projektima polaznika te individualne sastanke s mentorima i edukatorima. Odlične su to prilike za stvaranje novih kontakata i umrežavanje.

Polaznici

Radionice Maia namijenjene su mladim europskim filmskim i televizijskim producentima i diplomantima, kao i scenaristima, režiserima, voditeljima produkcije i drugim stručnjacima iz ovoga sektora koji žele steći produkcijske vještine.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr