Istekao rok prijave
13/05/2010

Radionice i majstorski tečajevi za scenariste éQuinoxe 2010.

Rok za prijavu

  • 28/05/2010

Vrijeme i mjesto

listopad 2010. i travanj 2011. u Njemačkoj i Irskoj

Dodatne informacije

Kontakt

éQuinoxe Germany e. V.,
Feilitzschstrasse 1,
80802 München,
Njemačka
tel.:+ 49 89 38 47 60 27
info@equinoxegermany.de

Više informacija

Program razvoja scenarija obuhvaća osmodnevne radionice i dvodnevne majstorske tečajeve (masterclass). Svakoga proljeća i ujesen održe se jedna radionica i majstorski tečaj koji su osmišljeni za scenariste s iskustvom, a sastoje se od individualnoga rada s predavačima, nakon čega slijede predavanja u sklopu majstorskoga tečaja namijenjena polaznicima i lokalnoj filmskoj zajednici.

Planom radionice nije predviđeno dorađivanje scenarija, već scenaristi moraju predati dorađenu verziju u roku od tri iduća mjeseca.

Ciljevi radionica i majstorskih tečajeva za scenariste éQuinoxe koji će se održavati u Njemačkoj i Irskoj su:

  • postizanje najboljega mogućeg rezultata s kvalitetnim pričama koje odražavaju kulturni identitet;
  • pružanje mogućnosti darovitim scenaristima da uče od najboljih stručnjaka.

Polaznici

– scenaristi, producenti, urednici, studenti, urednici scenarija, urednici naručitelji, financijeri

Kotizacija

Nije predviđeno plaćanje kotizacije; troškovi će biti pokriveni iz proračuna radionica.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr