Istekao rok prijave
28/10/2019

Radionica ZagrebDox Pro 2020.

Rok za prijavu

  • 07/12/2019

Vrijeme i mjesto

od 15. do 20. ožujka 2020., Zagreb

Dodatne informacije

Više informacija

ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za dokumentarne projekte u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na radionici sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike, a mogu sudjelovati redatelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarist, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.

Prijave

Mogu se prijaviti kreativni dokumentarci u različitim fazama razvoja i produkcije. Projekti koji se bliže završetku i projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja, imaju prednost u odabiru.

Na pitching forumu mogu sudjelovati samo oni članovi projektnog tima koji su sudjelovali na cijeloj radionici.

Zainteresirani kandidati za radionicu prijavljuju se ispunjavanjem i slanjem online obrasca za prijavu.

Sudionici bez projekta

Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati najviše šest sudionika bez projekta. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.

Kako bi se prijavili za sudjelovanje bez projekta potrebno je poslati e-mail naslovljen PARTICIPANT WITHOUT A PROJECT na adresu pro@zagrebdox.net nakon objave liste projekata primljenih na radionicu u veljači. U poruci kandidati trebaju navesti svoje puno ime i prezime, e-mail adresu, telefonski broj i kratki životopis.

Kotizacija

Sudjelovanje na radionici ZagrebDox Pro je besplatno.

Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će 6 stipendija.

Rok za prijavu je 7. prosinca 2019.

*vijest je preuzeta sa službene stranice ZagrebDox-aKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr