Istekao rok prijave
02/11/2009

Radionica za razvoj scenarija SOURCES 2

Rok za prijavu

 • 01/12/2009

Vrijeme i mjesto

travanj 2010. u Rotterdamu u Nizozemskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Dr. Renate Gompper,
programska direktorica,
Stitching SOURCES,
Köthener Str. 44,
10963 Berlin,
Njemačka
ili:
P.O. Box 78010,
1070 LP Amsterdam,
Nizozemska
tel.: +49 30 88 60 211
[email protected]

Više informacija

O radionici

SOURCES 2 napredni je program usavršavanja osmišljen za europske filmske djelatnike koji se bave razvojem scenarija i priče. Radionice za razvoj scenarija SOURCES 2 sastoje se od sedmodnevnih aktivnosti nakon kojih slijede ili jednodnevne individualne konzultacije za svaki pojedini projekt ili rad u malim skupinama.
Tijekom radionica, u okviru kojih je naglasak stavljen na dugometražne igrane filmove za kinodistribuciju i televiziju namijenjene širokoj međunarodnoj publici, iskusni savjetnici za pisanje scenarija polaznicima predstavljaju niz alata za unapređenje vještine pisanja i razvoja punoga potencijala njihovih projekata.

Sadržaj radionice

Omogućeno je usavršavanje vještine pisanja scenarija, pripovijedanja, analize scenarija, žanrova i stilova, razvoja strukture i likova te vještine dorade scenarija.
Osigurana je i individualna podrška u razvoju projekata sudionika uz razmatranje procesa prijelaza s teksta na ekran, vizualnoga stila, glume, ciljane publike, financiranja, itd.
Ostali sadržaji: projekcije filmova, seminari, predavanja, rasprave i ključne ideje.

Vrijeme i mjesto održavanja radionica

 • 1. radionica – travanj 2010. u Rotterdamu u Nizozemskoj
  Rok za prijavu: 1. prosinca 2009.
  Uvjet: projekti igranih filmova i kreativnih dokumentaraca
 • 2. radionica – lipanj 2010. u FilmCampu u sjevernoj Norveškoj
  Rok za prijavu: 1. ožujka 2010.
  Uvjet: projekti igranih filmova i kreativnih dokumentaraca
 • 3. radionica – studeni 2010. u Potsdamu u Njemačkoj
  Rok za prijavu: 1. srpnja 2010.
  Uvjet: projekti igranih filmova i kreativnih dokumentaraca

Kotizacija

Naknada za prijavu: 100 €
Naknada za sudjelovanje: 1.800 € po scenaristu/projektu te 900 € za svaku dodatnu osobu koja radi na projektu (suscenarist, režiser, producent)

Naknade pokrivaju troškove smještaja i prehrane samo tijekom sedmodnevne radionice.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]