Istekao rok prijave
14/04/2010

Radionica Transmedia Next: Umjetnost, umijeće i posao pripovijedanja u 21. stoljeću

Rok za prijavu

  • 28/09/2010

Vrijeme i mjesto

8. - 10. rujna 2010. u Londonu u Ujedinjenome Kraljevstvu.
Odabir će se izvršiti prema redoslijedu prijava.

Dodatne informacije

Kontakt

Linde Krutzke,
Seize the Media,
Studio 54,
21 Crawford Street,
London W1H 1JP,
Ujedinjeno Kraljevstvo
tel.: +44 20 71 93 54 98
[email protected]

Više informacija

Transmedia Next praktičan je obrazovni program posvećen pripovijedanju nove generacije. Trodnevna intenzivna radionica koja će se održati u Londonu polaznicima će osigurati praktičnu edukaciju o cjelokupnome ciklusu razvoja, pisanja scenarija, produkcije i distribucije transmedijskih djela.

Transmedijsko pripovijedanje može se odnositi na projekte različitih razmjera: od transmedijskih narativnih marketinških kampanja pa sve do cijelih narativnih svjetova na više platformi, gdje se isprepleću film, internetske serije, igre, mobilni sadržaji i aplikacije te primjenjuju geolokacijske tehnologije i društvene medijske platforme.

Cilj je radionice Transmedia Next ponuditi medijskim profesionalcima besplatno dostupne alate i tehnike (open source) za nove oblike pripovijedanja koji su prilagođeni publici 21. stoljeća.

Polaznici

  • producenti,
  • redatelji,
  • scenaristi,
  • urednici scenarija,
  • urednici naručitelji,
  • direktori marketinških odjela,
  • pružatelji sadržaja putem novih medija,
  • distributeri

Kotizacija

850 £Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]