Istekao rok prijave
14/04/2010

Radionica Story Doc 2010.

Rok za prijavu

  • 20/04/2010

Vrijeme i mjesto

od srpnja do studenoga 2010. u Ateni te na otoku Krfu u Grčkoj

Dodatne informacije

Kontakt

Stella Litou,
History Doc,
Methimnis 19,
11257 Atena,
Grčka
tel.: +30 210 866 3963
stellalitou@gmail.com

Više informacija

Ova radionica posvećena je projektima povijesnih dokumentarnih filmova. Svaki od 20 odabranih projekata pratit će se od faze razvoja do financiranja, produkcije i distribucije s ciljem dovršenja visokokvalitetnih produkcija.

Radionica će biti organizirana u dva dijela između kojih je predviđena faza doradbe projekata:

  • Razvoj i produkcija: 4-dnevni seminar, studije slučajeva, filmske projekcije i individualni rad s predavačima;
  • Kampus dokumentarnoga filma: ili u Leipzigu (u listopadu) ili tijekom festivala CHP:DOX u Kopenhagenu (u studenome).

Velik broj predviđenih predavača čine urednici naručitelji koji omogućuju izravno povezivanje s audiovizualnom industrijom.

Datumi i mjesto održavanja radionica

  • 5 – 7. srpnja 2010. u Ateni/na Krfu u Grčkoj
  • od listopada do studenoga 2010. u Leipzigu u Njemačkoj ili u Kopenhagenu u Danskoj

Polaznici

– europski profesionalci – redatelji i producenti dokumentarnih filmova – s iskustvom na nacionalnoj razini te projektima ili prijedlozima projekata koji imaju koprodukcijski potencijal te pogađaju ukus međunarodne publike

Kotizacija

Iznosi 300 €, a namijenjena je pokrivanju troškova puta i smještaja. Dodijelit će se i 4 stipendije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr