Istekao rok prijave
19/03/2020

Radionica razvoja filmskih festivala 2020.

Rok za prijavu

 • 24/04/2020

Vrijeme i mjesto

20. – 26. srpnja 2019., Wroclaw, Poljska
New Horizons International Film Festival

Više informacija

Developing Your Film Festival program je usavršavanja u čijem je fokusu razvoj filmskih festivala koji će se ove godine održavati od 20. do 26. srpnja za vrijeme trajanja filmskog festivala New Horizon u poljskom gradu Wroclawu.

Radi se o intenzivnom programu u trajanju od šest dana namijenjenom filmskim djelatnicima vezanima uz filmske festivale koji je osmišljen s ciljem stjecanja vještina razvoja publike, povećanja broja gledatelja, jačanja međunarodne reputacije festivala te pronalaženja sponzora i partnera.

Predavanja će održati neki od najistaknutijih filmskih profesionalaca vezanih uz festivale svjetskog ugleda, kao što su Berlinale, filmski festivali u Rotterdamu i Torontu te mnogi drugi. Polaznicima će biti omogućeno osmišljavanje jasne strategije vođenja festivala, ali i stjecanje kontakata s predstavnicima različitih svjetskih festivala.

Neke od ključnih tema programa usavršavanja jesu sponzorstva, partnerstva, razvoj publike, izbor programa, marketinška strategija te financijska održivost festivala.

Uvjeti prijave:

 • prihvatljive su prijave članova organizacije priznatih filmskih festivala iz cijelog svijeta neovisno o tipu festivala;
 • prijavitelji moraju imati najmanje 2 godine radnog iskustva na filmskim festivalima i na radionici predstavljati festival koji postoji najmanje 2 godine;
 • nije bitno jesu li prijavitelji na vodećim pozicijama u organizaciji te u stalnom radnom ili honorarnom odnosu, ali moraju biti na poziciji koja može utjecati na promjene u organizaciji;
 • potreban je visok stupanj znanja engleskog jezika u pismu i govoru.

Dokumentacija za prijavu:

 • prijavnica
 • vlastita fotografija
 • PDF ili poveznica na internetsku stranicu posljednjeg izdanja vašeg festivala
 • fotografija koja najbolje opisuje vaš festival
 • prijavnica za stipendiju (ako se prijavljujete za nju).

Prijave:
Da biste se prijavili za radionicu, potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete naći na poveznici. Ispunjenu prijavnicu potrebno je zajedno s navedenom dokumentacijom poslati na sljedeću adresu: training@independentcinemaoffice.org.uk.

Kotizacija:
1250 eura ‒ uključuje troškove radionice, smještaja i festivalsku akreditaciju

Stipendije:
Dostupan je ograničen broj stipendija u tri različite kategorije. Prednost imaju sudionici koji rade za neprofitne organizacije iz zemalja niskog audiovizualnog kapaciteta (među kojima je i Hrvatska).

 • 10 punih stipendija u iznosu od 900 eura
 • 8 djelomičnih stipendija u iznosu od 650 eura
 • 10 stipendija koje pokrivaju putne troškove u iznosu od 200 eura (mogu se iskoristiti isključivo za putne troškove)

Želite li se prijaviti za stipendiju, ispunite obrazac na poveznici. Stipendije se dodjeljuju prema principu najbržih prijava.

Rok za prijavu je 24. travnja 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr