Istekao rok prijave
14/04/2010

Radionica o stjecanju prava u sklopu programa Osnovni pravni okvir 2010.

Rok za prijavu

  • 20/04/2010

Vrijeme i mjesto

21. – 25. travnja 2010. u Badenu u Austriji

Kontakt

Nadja Radojevic,
Erich Pommer Institut,
Forsterweg 2,
D-14482 Potsdam,
Njemačka
tel.: +49 331 721 28 85
radojevic@epi-medieninstitut.de

Više informacija

Polaznici se odabiru prema redoslijedu prijava.

Institut Erich Pommer (EPI) provodi niz radionica pod nazivom Osnovni pravni okvir koje su prilagođene potrebama europskih filmaša. Prva radionica 2010. godine o osnovnome pravnom okviru bavit će se pitanjima stjecanja prava u filmskome stvaralaštvu te će se održati u Badenu u Austriji.

Na ovoj će radionici naglasak biti stavljen na pristup i način dobivanja dopuštenja za korištenje materijala zaštićenih autorskim pravima (pravo na publicitet, glazbena prava i žigovi) te će uključivati analize filmova kao što su Kompleks Baader Meinhof i Friendship!.

Datum i mjesto održavanja radionice

21. – 25. travnja 2010. u Badenu u Austriji

Polaznici

Radionica je namijenjena filmskim i televizijskim profesionalcima – producentima, distributerima, urednicima naručiteljima, bankarima i pravnicima specijaliziranima za industriju zabave.

Kotizacija

Uključuje troškove smještaja i prehrane te iznosi 1.250 €. Kotizacija za drugoga polaznika iz iste tvrtke iznosi 900 €.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr