Istekao rok prijave
13/05/2010

Radionica o marketingu i distribuciji 2010.

Rok za prijavu

  • 01/06/2010

Vrijeme i mjesto

6. – 10. srpnja 2010. u Rondi (Malaga) u Španjolskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Laura Almellones,
Media Business School,
Calle Molino 1 bis – 2 planta,
29400 Ronda, Malaga,
Španjolska
tel.: + 34 952 87 3944
faks: +34 952 87 3249
mdcourse@mediaschool.org

Više informacija

Radionica o marketingu i distribuciji obrazovni je program Poslovne škole za medije čiji je cilj polaznicima pružiti mogućnost uvida u mehanizme procesa puštanja igranih filmova u kinodistribuciju.

Namijenjena je europskim filmskim menadžerima s iskustvom u produkciji, marketingu, distribuciji, akvizicijama, prodaji ili prikazivanju igranih filmova te marketinškim menadžerima iz drugih područja koji žele prijeći u filmsku industriju.

Radionica polaznicima omogućuje proširivanje profesionalnih vidika nudeći im priliku da upoznaju i uče izravno od vodećih europskih i američkih filmskih stručnjaka.

Ključne teme tijekom radionice:

  • strategije puštanja filmova u kinodistribuciju na međunarodnoj i lokalnoj razini
  • osmišljavanje odgovarajuće marketinške kampanje
  • najbolje korištenje oglašavanja i promidžbe
  • utjecaj interneta
  • proces akvizicija
  • europsko tržište
  • prodajni agenti, filmski festivali.

Polaznici

– profesionalci koji mogu dokazati iskustvo u produkciji, distribuciji ili marketingu

Kotizacija

1.000 € (troškovi putnoga osiguranja, smještaja i prehrane uključeni)Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr