Istekao rok prijave
14/04/2010

Radionica o europskoj 3D kinematografiji Pogled kroz naočale

Rok za prijavu

  • 26/04/2010

Vrijeme i mjesto

25. lipnja – 3. listopada 2010. u Dublinu u Irskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Helen McMahon, voditeljica programa,
FAS Screen Training Ireland,
27-33 Baggot Street,
4 Dublin,
Irska
tel.: +353 1 607 0500
faks: +353 1 607 7469
helen.mcmahon@fas.ie

Više informacija

Putem radionice polaznicima će se ponuditi sveobuhvatan pregled postojećih 3D tehnologija te upoznati producente u potpunosti s radnim procesima 3D projekata i tako ih osposobiti za uspješno vođenje 3D projekata u svim njihovim fazama.

Cilj je radionice:

  • istražiti razvojnu fazu 3D projekata, stavljajući naglasak na pisanje scenarija, planiranje i izradbu scenoslijeda za 3D projekte, te industriji ponuditi producente i produkcijsko osoblje koje dobro poznaje procese 3D digitalne akvizicije;
  • ponuditi detaljan tehnički pregled snimanja u stereoskopskoj 3D tehnici te istražiti 3D postprodukcijski proces, uključujući i postprodukcijski nadzor.

Radionica uključuje detaljno upoznavanje s praksom studijske 3D produkcije. Polaznici će imati priliku koristiti tehnologiju i steći tehnička znanja od trenutno vodećih stručnjaka u ovome području.

Datumi održavanja radionica

Predviđena su dva trodnevna modula:

  • za 15 – 20 producenata s iskustvom
  • za te iste producente te još 45 redatelja, snimatelja i urednika prema odabiru producenata.

Modul 1: 25. – 27. lipnja 2010. u Irskoj
Modul 2: 1. – 3. listopada 2010. u nekome drugom gradu Europske unije

Polaznici

– iskusni producenti, redatelji, snimatelji i urednici

Kotizacija

  • 1.650 € po producentu
  • 700 € po redatelju/snimatelju/uredniku


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr