Istekao rok prijave
27/10/2020

Radionica MIDPOINT Cold Open 2021. za producente

Rok za prijavu

  • 04/12/2020

Vrijeme i mjesto

Online
Program se održava u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West.

 

Dodatne informacije

Kontakt

katarina.tomkova@midpoint-institute.eu

Više informacija

Institut MIDPOINT međunarodna je institucija specijalizirana za umrežavanje i programe usavršavanja na području audiovizualnih djelatnosti. Neki od glavnih programa Instituta MIDPOINT su Feature Launch, Editing Room, Shorts, TV Launch, Writers' Room i Cold Open. Svaki program usavršavanja specijaliziran je za određeni dio audiovizualne proizvodnje – od razvoja scenarija i projekata do postprodukcije. Institut djeluje od 2010. godine, a kontinuirani rad omogućile su potpore Kreativne Europe – Potprogram MEDIA, Europske unije, Češkog filmskog fonda, Ministarstva kulture Češka, Slovačkog audiovizualnog fonda i pokroviteljstvo Akademije dramskih umjetnosti u Pragu.

MIDPOINT Cold Open jednokratni je online program usavršavanja namijenjen nezavisnim producentima koji planiraju, nakon višegodišnjeg iskustva u produkciji igranih filmova, uspostaviti nove produkcijske modele i krenuti u proizvodnju novih projekata – dramskih serija. Program Cold Open održat će se u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West, a sastojat će se od grupnih sesija, individualnih konzultacija i predavanja.

Program će se orijentirati na pružanje praktičnog znanja u području razvoja, produkcije i financiranja dramskih serija u Europi. Osim praktičnog znanja, pružit će se i teorijski okvir koji se sastoji od analize stanja na europskom tržištu dramskih serija, primjera koji uspoređuju razlike u narativnom i konceptualnom aspektu projekata, kao i uvid u postupak financiranja i distribucije dramskog sadržaja.

Program će se održati na engleskom jeziku, a namijenjen je producentima s iskustvom u produkciji igranih filmova. U programu Cold Open može sudjelovati najviše jedan producent iz produkcijske kuće, a sudionici mogu biti iz svih zemalja Europe s fokusom na srednju i istočnu Europu, Italiju i Izrael.

Kotizacija za jednog sudionika (producenta) iznosi 150 eura, a u to su uključeni troškovi i mogućnost sudjelovanja na koprodukcijskom forumu WEMW.

Rok za prijave je 30. studenoga 2020. godine.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr