Istekao rok prijave
07/12/2018

Radionica Less is More, program Story Angels za scenarističke savjetnike

Rok za prijavu

  • 14/01/2019

Vrijeme i mjesto

1. radionica  – ožujak 2019. u Bretanji (Francuska)

2. radionica – lipanj 2019. u Transilvaniji (Rumunjska)

3. radionica – listopad 2019. u Poljskoj

Dodatne informacije

LIM

Više informacija

Drugi ovogodišnji poziv programa Less is More upućen je filmskim stručnjacima (producentima, scenaristima, voditeljima razvoja projekata i sl.) koji se žele usavršavati kao scenaristički savjetnici (story-editors).

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, nastala suradnjom filmskog laboratorija Le Groupe Ouest iz Francuske s kulturnom udrugom Control N iz Rumunjske, Flamanskim audiovizualnim fondom iz Belgije, Festivalskim uredom u Krakowu i Međunarodnim filmskim festivalom u Transilvaniji. Radi se o programu koji koristi nove metodološke pristupe kako bi polaznici već u razvojnoj fazi projekta pripremili scenarij za produkciju unutar ograničenog proračuna.

Tijekom jednotjedne radionice svaki od dvanaest izabranih polaznika pratit će razvoj četiriju projekata pod vodstvom tutora.

Za prijavu na radionicu nužno je poslati biografiju s iskustvom i filmografijom te kratak video (do 3 minute trajanja) o vlastitoj motivaciji za sudjelovanje u programu.

Kotizacija za sudjelovanje na jednoj radionici iznosi 300 eura.

  1. radionica – ožujak 2019. u Bretanji (Francuska)
  2. radionica – lipanj 2019. u Transilvaniji (Rumunjska)
  3. radionica – listopad 2019. u Poljskoj


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr