Istekao rok prijave
05/12/2018

Radionica ESoDoc – European Social Documentary

Rok za prijavu

  • 18/02/2019

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

ESoDoc je program usavršavanja namijenjen stručnjacima u području medija koji žele razvijati projekte inovativnog pripovijedanja u dokumentarnoj formi.

Program je osmišljen kao "laboratorij za ideje" unutar kojeg se sudionici potiču na eksperimentiranje s vlastitim projektima kao i na istraživanje novih mogućnosti kreativnog razvoja. Promiče se ujedno ideja djelovanja u suradnji: cilj je potaknuti politički i društveno angažirane medijske djelatnike da razvijaju svoje multimedijske projekte sinergijski i time iskoriste nove mogućnosti njihova razvoja putem različitih formata i platforma.

Radionica se sastoji od triju rezidencijalnih sesija u trajanju od tjedan dana, dviju konzultacijskih sesija putem interneta te individualnih konzultacija s međunarodnim stručnjacima.

Mogu se prijaviti autori, redatelji, kreativni producenti, ali i drugi stručnjaci iz područja medija, primjerice novinari, programeri, voditelji nevladinih udruga itd., koji se žele baviti ključnim društvenim pitanjima.

Kotizacija

Kotizacija iznosi 1500 eura. Za zemlje niskog produkcijskog kapaciteta (Hrvatska uključena) − 750 eura.

Postoje i mogućnosti stipendiranja.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr