Istekao rok prijave
19/06/2019

Radionica EAVE za producente 2020.

Rok za prijavu

  • 30/08/2019

Vrijeme i mjesto

Prva sesija: 6. – 13. ožujka 2020., Luksemburg

Druga sesija: 8. – 15. lipnja 2020., Galway, Irska

Treća sesija: 19. – 26. listopada 2020., Rijeka i Opatija, Hrvatska

Dodatne informacije

Više informacija

O programu

EAVE je jednogodišnji program profesionalnog usavršavanja koji se sastoji od triju intenzivnih radionica s naglaskom na razvoju igranih i dokumentarnih filmskih projekata. EAVE je namijenjen producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji te koji namjeravaju djelovati na europskoj razini putem koprodukcija ili umrežavanja. Također su moguće prijave profesionalaca u srodnim industrijama (npr. pravo, financije, prodaja i distribucija, državni i regionalni fondovi…).

Polaznici se mogu prijaviti s projektima ili bez njih. Rad se odvija u grupama uz vodstvo iskusnih producenata i stručnjaka u srodnim djelatnostima sa svrhom razvoja projekta, profesionalizacije i uključivanja u mrežu europskih producenata.

U trenutku prijave projekti igranih filmova moraju biti u fazi barem naprednog scenoslijeda (treatmenta) ili prve verzije scenarija. Dokumentarni bi filmovi trebali biti u obliku koherentnog prikaza/scenoslijeda (poželjan je dio snimljenog materijala). Producent mora posjedovati sva prava na razvoj i produkciju projekta.

*Za irske i hrvatske producente

U okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. – Galway i Rijeka bit će izabrano 5 irskih (s fokusom na zapadnoj regiji Irske, osobito Galwayu) te 5 hrvatskih producenata (s fokusom na području grada Rijeke) koji će se priključiti drugoj i trećoj radionici. Irski i hrvatski producenti mogu se prijaviti s projektom ili kao sudionici s ciljem profesionalnog usavršavanja. Zaseban poziv bit će otvoren početkom 2020. godine.

Kotizacija

Naknada za prijavu: 150 €

Plaćanje nakon odabira

Kotizacija za podnositelje prijave iz zemalja u kojima se provodi Potprogram MEDIA:

polaznici s projektom: 3000 eura

polaznici bez projekta: 2000 eura

scenaristi u radionici 1. i 2.: dodatnih 600 € za pojedinačnu radionicu.

Plaćanje prije svake pojedine radionice

Naknada za konferencijske troškove po radionici (smještaj i puni pansion) za sve polaznike (uključujući pridružene scenariste): 1600 €

Stipendije

Radionica EAVE nudi i stipendije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr