Istekao rok prijave
09/07/2018

Radionica EAVE za producente 2019.

Rok za prijavu

  • 07/09/2018

Vrijeme i mjesto

Prva sesija  – od 08. do 15. ožujka 2019. u Luksemburgu

Druga sesija  – u lipnju 2019. u Srbiji

Treća sesija  – u listopadu 2019. u Leipzigu, Njemačkoj

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

Radi se o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja, od ožujka do listopada 2019., tijekom triju intenzivnih sesija s naglaskom na razvoju igranih i dokumentarnih filmskih projekata. EAVE je namijenjen producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji te koji ciljaju djelovati na europskoj razini putem koprodukcija ili umrežavanja. Također su moguće prijave profesionalaca u srodnim industrijama (npr. pravo, financije, prodaja i distribucija, državni i regionalni fondovi…).

Polaznici se mogu prijaviti s projektima ili bez njih. Rad se odvija u grupama uz vodstvo iskusnih producenata i stručnjaka u srodnim djelatnostima sa svrhom razvoja projekta, profesionalizacije i uključivanja u mrežu europskih producenata.

U trenutku prijave projekti igranih filmova moraju biti u fazi barem naprednoga scenoslijeda (treatmenta) ili prve verzije. Dokumentarni bi filmovi trebali biti u obliku koherentnoga prikaza / scenoslijeda (poželjan je dio snimljenoga materijala). Producent mora posjedovati sva prava na razvoj i produkciju projekta.

Kotizacija

Plaćanje prilikom prijave

Naknada za prijavu: 150 €

Plaćanje nakon odabira

Kotizacija za podnositelje prijave iz zemalja u kojima se provodi Potprogram MEDIA:

polaznici s projektom: 3000 €

polaznici bez projekta: 2000 €

pisci u radionici 1. i 2.: dodatnih 600 € za svaku radionicu

Plaćanje prije svake pojedine radionice

Naknada za konferencijske troškove po radionici (uključuje smještaj i puni pansion): 1600 €

Stipendije

Radionica EAVE nudi i stipendije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr