Istekao rok prijave
31/07/2017

Radionica EAVE 2018.

Rok za prijavu

  • 01/09/2017

Vrijeme i mjesto

Prva sesija  – od 08. do 15. ožujka 2018. u Luksemburgu

Druga sesija  – u lipnju 2018. u Stavangeru, u Norveškoj

Treća sesija  – u listopadu 2018. u Santiagu de Composteli, u Španjolskoj

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2018. godine. Na radionicama će pedesetak polaznika biti raspoređeno u četiri skupine, a svaku od njih vodit će iskusan producent. Takav grupni rad polaznicima će omogućiti razmjenu znanja i iskustava te dobro međusobno upoznavanje. Ostale aktivnosti uključuju plenarni rad, analizu primjera dobrih praksi, individualne sastanke s analitičarima scenarija i stručnjacima u ovome sektoru, kao i edukaciju o razvoju i proizvodnji, financiranju, pravnim pitanjima, marketingu i pitchingu vezanih uz dokumentarne i igrane filmove. Polaznici se mogu prijaviti s projektima ili bez njih.

Većinu projekata predstavljaju srednjo- i niskobudžetni igrani i dokumentarni filmovi raznovrsnih žanrova i forma.

U trenutku prijave projekti igranih filmova moraju biti u fazi barem naprednoga scenoslijeda(treatmenta) ili prve verzije. Dokumentarni bi filmovi trebali biti u obliku koherentnoga prikaza/scenoslijeda (dio snimljenoga materijala je poželjan). Producent mora posjedovati sva prava na razvoj i produkciju projekta.

Kotizacija

Plaćanje prilikom prijave 

Naknada za prijavu: 150 €

Plaćanje nakon odabira 

Kotizacija za podnositelje prijave iz zemalja u kojima se provodi Potprogram MEDIA:

  • polaznici s projektom: 3.000 €
  • polaznici bez projekta: 2.000 €
  • pisci u radionici 1. i 2.: dodatnih 600 € za svaku radionicu

Plaćanje prije svake pojedine radionice 

Naknada za konferencijske troškove po radionici (uključuje smještaj i puni pansion): 1.600 €

Stipendije

EAVE radionica nudi i stipendije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr