Istekao rok prijave
29/05/2019

Radionica CPH:LAB 2019.

Rok za prijavu

  • 15/06/2019

Vrijeme i mjesto

Prva radionica: 13. – 20. rujna 2019.

Druga radionica: 23. – 26. ožujka 2020.

Obje radionice održat će se u Kopenhagenu, u Danskoj.

Više informacija

ŠTO JE CPH:LAB?

CPH:LAB je program za razvoj talenata festivala CPH:DOX koji potiče kreativnu odvažnost, cijeni originalni talent, olakšava suradnju koja prelazi granice i povezuje razne poslovne sektore te pruža podršku vizionarima u pomicanju granica dokumentarnog filma. Od 2009. godine ova je radionica na glasu kao iznimno priznat, ambiciozan, a opet zaigran program laboratorijskog stila za darovite autore, koji je ostvario odlične rezultate.

Radionica je zamišljena kao inkubator dokumentarnih projekata koji propituju potencijal digitalnih tehnologija i promiču nove vizije onoga što bi dokumentarni film u digitalno doba mogao biti. Otvara prostor za eksperimentiranje i suradnju u kreativnim interdisciplinarnim partnerstvima koji povezuju film, kreativne umjetnosti, znanost, tehnologiju i društveno poduzetništvo.

Središnja je točka programa intenzivna sedmodnevna radionica za razvoj projekata, koja će se održati u rujnu 2019., a nakon koje će uslijediti trodnevni strateški trening i radionica pristupa tržištu u okviru CPH:DOX-a u ožujku 2020. godine, uz online mentorstvo između ovih dvaju događanja. Osim toga, sudionicima će u daljnjem proboju na tržište pomoći partnerstva s cijenjenim umjetničkim organizacijama, forumima za razvoj projekata i festivalima koja je ostvario CPH:DOX.

KOMU JE NAMIJENJEN CPH:LAB?

CPH:LAB traži 8-10 projekata koje će razvijati timovi iz cijelog svijeta, ponajprije iz Europe. Program je osmišljen za filmske autore, pripovjedače i kreativne tehnologe koji već rade na određenom projektu ili žele istražiti ovo područje na nove načine.

Radionica je namijenjena timovima (svaki tim treba biti sastavljen od najmanje dviju osoba), stoga je nužno pronaći prihvatljive suradnike prije njezina samog početka. Organizator može pripomoći u pronalaženju partnera za projekt.

PRIJAVE

Detaljne upute za prijavu projekata nalaze se na sljedećoj poveznici, a sama prijava podnosi se putem službenog mrežnog obrasca.

KOTIZACIJA

Kotizacija za prijavu projekta iznosi 150 danskih kruna (otprilike 20 eura).

Organizator pokriva troškove radionice, smještaja i boravka za dvoje polaznika po projektu. Putne troškove snose sami polaznici.

Svaki sljedeći član tima: njegovo pohađanje radionice morat će biti razmotreno, a sve će troškove snositi sam.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr