Istekao rok prijave
04/06/2018

Radionica CPH:LAB!

Rok za prijavu

  • 22/06/2018

Vrijeme i mjesto

Radionica s boravkom u Kopenhagenu: 28. rujna – 4. listopada 2018.

Radionica pristupa tržištu tijekom CPH:DOX-a: 20. -  31. ožujka 2019. (točni datumi radionice bit će objavljeni naknadno)

Kontakt

Voditelj studija: Mark Atkin

Voditeljica CPH:LAB-a: Katrine Sommer Boysen / katrinesb@cphdox.dk

Zamjenica direktora CPH:DOX-a: Katrine Kiilgaard / katrine@cphdox.dk

Više informacija

ŠTO JE CPH:LAB?

CPH:LAB je program za razvoj talenata festivala CPH:DOX koji potiče kreativnu odvažnost, cijeni originalni talent, olakšava suradnju koja prelazi granice i povezuje razne poslovne sektore te pruža podršku vizionarima u pomicanju granica dokumentarnoga filma. Od 2009. godine ova je radionica na glasu kao iznimno priznat, ambiciozan, a opet zaigran program laboratorijskoga stila za darovite autore, koji je ostvario odlične rezultate.

Radionica je zamišljena kao inkubator dokumentarnih projekata koji propituju potencijal digitalnih tehnologija i promiču nove vizije onoga što bi dokumentarni film u digitalno doba mogao biti. Otvara prostor za eksperimentiranje i suradnju u kreativnim interdisciplinarnim partnerstvima koji povezuju film, kreativne umjetnosti, znanost, tehnologiju i društveno poduzetništvo.

Središnja je točka programa intenzivna sedmodnevna radionica za razvoj i prototip, koja će se održati u jesen 2018., a nakon koje će uslijediti trodnevni strateški trening i radionica pristupa tržištu u okviru CPH:DOX-a u ožujku 2019. godine, uz online mentorstvo između ovih dvaju događanja. Osim toga, sudionicima će u daljnjem proboju na tržište pomoći partnerstva s cijenjenim umjetničkim organizacijama, forumima za razvoj projekata i festivalima koja je ostvario CPH:DOX.

KOMU JE NAMIJENJEN CPH:LAB?

CPH:LAB traži 8-10 projekata koje će razvijati dvadesetak sudionika iz cijeloga svijeta, ponajprije iz Europe. Radionica je namijenjena filmskim autorima, pripovjedačima i kreativnim tehnolozima koji već rade na određenome projektu ili žele istražiti ovo područje na nove načine.

ŠTO ĆE SE DOGODITI?

CPH:LAB sudionicima daje prostor i strukturu za rad na projektu, uz suradnika i ekipu iskusnih mentora, koji će potom zajedno razrađivati ideju, testirati je, razviti, izraditi prototip, potražiti financiranje, a zatim je predstaviti publici.

Tijekom radionice u rujnu imat ćete priliku testirati i razvijati priču i koncept uz pomoć ekipe međunarodnih interdisciplinarnih stručnjaka s područja dokumentarnoga filma, kazališta, multimedije, kreiranja igara, produkt-dizajna, umjetnosti i interaktivnoga pripovijedanja te u raspravi s drugim sudionicima radionice.

Cilj će biti izraditi tijekom radionice prvu verziju prototipa koji će se moći koristiti za financiranje, nakon čega će uslijediti plan financiranja, prikazivanja i distribucije, a potom ćemo vas provesti kroz partnerske sajmove i događanja. Nakon same radionice uslijedit će online mentorstvo, a u ožujku iduće godine na CPH:DOX-u ponovno ćemo vas okupiti kako bismo prikazali više razvijenih prototipova većem broju financijera, festivalskih selektora, distributera ili drugih potencijalnih sponzora. Naravno, dovršeni projekti imat će prednost pri odabiru festivalskoga programa.

KAKO SUDJELOVATI?

Kako biste se prijavili na CPH:LAB, morate biti dostupni u vrijeme obiju radionica, u rujnu/listopadu i ožujku, te se u međuvremenu posvetiti projektu.

Radionica je besplatna, a tijekom boravka osigurat ćemo vam smještaj i hranu.

Troškove putovanja u Kopenhagen snose sami sudionici.

Prijavite se ovdje do 22. lipnja 2018.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr