Istekao rok prijave
15/09/2017

Radionica: CEE Animation Workshop

Rok za prijavu

  • 29/09/2017

Vrijeme i mjesto

od 2. do 6. prosinca 2017. u Ljubljani u Sloveniji

Više informacija

O radionici

Od 2. do 6. prosinca 2017. Međunarodni filmski festival Animateka održat će u Ljubljani dinamičnu radionicu posebno namijenjenu producentima animiranih filmova iz središnje i istočne Europe. Radionica će okupiti 30 filmskih djelatnika iz najviše 18 zemalja, u suradnji s kojima će izgraditi snažniju i informiraniju mrežu koproducenata, umjetnika, stručnjaka za planiranje, tržište i prodaju te financijskih partnera.

Radionica uključuje sastanke, rasprave, pitching, lobiranje i kvalitetnu naprednu obuku koja će potaknuti tvrtke iz središnje i istočne Europe na suradnju. U okviru radionice će se, uz pristanak svih sudionika, kreirati zajednička poruka koja će biti upućena svim fondovima i prikazivačima, a kojom će se tražiti povoljniji zakonski okvir i profesionalne prakse.

Sama radionica pokrenuta je na inicijativu MEDIA deskova Kreativne Europe iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kosova, Litve, Latvije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine te Višegradskog foruma animacije, platforme za predstavljanje projekata i umrežavanje koja okuplja producente animiranih filmova s područja središnje i istočne Europe.

Glavni je cilj radionice usmjeren na rast: ne samo iz perspektive povećanja i osnaživanja vlastite tvrtke i sektora već i mogućnosti i načina dopiranja do što šire publike i većega broja gledatelja.

Voditeljica programa bit će Linda Beath.

Naknada za sudjelovanje

Naknada za sudjelovanje iznosi 300 eura. Naknada pokriva sve troškove osim putnih te dviju večera tijekom slobodnih večeri u Ljubljani. Na raspolaganju će biti pet stipendija. Želite li se prijaviti, molimo vas da u motivacijskome pismu objasnite zašto vam je potrebna stipendija.

Razina iskustva sudionika

Radionica CEE Animation Workshop namijenjena je producentima s iskustvom. Minimalni su uvjeti sljedeći:

  • dosadašnja produkcija dvaju kratkih animiranih filmova
  • tečno govorenje engleskoga jezika
  • zanimanje za međunarodne koprodukcije
  • posjedovanje vlastite tvrtke
  • prethodno dobivene potpore lokalnih prikazivača i/ili fondova.

Traženi materijali

  • motivacijsko pismo: jedna strana, na engleskome jeziku, uključujući očekivanja i planove
  • CV u jednom odlomku
  • filmografija
  • popis dosadašnjih radionica.

Rok za prijavu

Da biste se prijavili na CEE Animation Workshop, potrebno je ispuniti obrazac na stranici https://goo.gl/forms/0DEtGGOpN1eDB2i73 i priložiti sve tražene materijale.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr