Istekao rok prijave
08/08/2018

ProPro – program Austrijskog filmskog instituta za producentice

Rok za prijavu

  • 01/11/2018

Vrijeme i mjesto

lipanj 2019., Beč, Austrija

Dodatne informacije

Više informacija

ProPro je inicijativa Austrijskog filmskog instituta za profesionalno osnaživanje filmskih producentica. Polaznice jednotjedne radionice imat će priliku razvijati projekt ili strategiju tvrtke uz individualno mentorstvo uspješnih međunarodnih producentica i stručnih savjetnica.

Tijekom predavanja, grupnog rada i individualnih sesija producentice će raditi na plasiranju projekata i tvrtke na tržište, na različitim aspektima vodstva te komunikacijskim i pregovaračkim vještinama. Bavit će se također pojedinim ključnim pitanjima i trendovima industrije, primjerice digitalnom distribucijom, crossmedijskim formama, novim načinima pripovijedanja te alternativnim mehanizmima financiranja. U fokusu radionice ProPro 2019. g. bit će zahtjevi mlađe publike.

Mogu se prijaviti producentice s najmanje jednim realiziranim dugometražnim filmom ili TV serijom.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr