Istekao rok prijave
03/06/2018

Program radionice ScripTeast 2018

Rok za prijavu

  • 31/07/2018

Vrijeme i mjesto

Poljska, Berlin, Cannes, rujan 2018. – svibanj 2019.

Dodatne informacije

Kontakt

Independent Film Foundation / ScripTeast

ul. Marii Kazimiery 23E, 01-670 Warsaw, Poland

tel. +48 22 851 84 40

mob. +48 501 299 276

info@scripteast.pl

Više informacija

ScripTeast je scenaristički program namijenjen scenaristima s projektom u fazi finalizacije, a koji žele povećati komunikativnost scenarija sa širom, međunarodnom publikom. Posebno je namijenjen autorima iz Srednje i Istočne Europe. Program se odvija kroz tri godišnje sesije, a završava na Filmskom festivalu u Cannesu gdje najbolji projekt očekuje nagrada.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr