Istekao rok prijave
13/05/2010

Program Osnovni pravni okvir: Strategije digitalne distribucije

Rok za prijavu

  • 01/06/2010

Vrijeme i mjesto

2. – 6. lipnja 2010. u Berlinu u Njemačkoj

Dodatne informacije

Kontakt

Ms Nadja Radojevic,
Erich Pommer Institut gGmbH,
Forsterweg 2,
14482 Potsdam – Babelsberg,
Njemačka
tel.: +49 33 1 721 28 85
faks: +49 33 1 721 28 81
radojevic@epi-mediainstitut.de 

Više informacija

*OSTALO JE JOŠ SAMO NEKOLIKO MJESTA* Polaznici se odabiru prema redoslijedu prijava do isteka roka.

Zahvaljujući novim medijima filmaši su moćniji nego ikad prije jer su prvi put u mogućnosti – s pomoću digitalne tehnologije – financirati, producirati i distribuirati vlastite sadržaje.
Cilj je ovoga seminara pružiti producentima (i distributerima) osnovne alate koji će im pomoći da iskoriste potencijale što ih nudi digitalni svijet: naučit će sve o VOD-u, COD-u, DOD-u i participativnom financiranju (crowd funding) u svijetu društvenih medija analizirajući najnovije poslovne primjere.

Polaznici

– filmski/TV profesionalci kao što su producenti, distributeri, urednici naručitelji, bankari i pravnici specijalizirani za industriju zabave

Kotizacija

1.250 € (900 € za drugu osobu iz iste tvrtke) – Uključeni su troškovi smještaja i prehrane.
ili
770 € (500 € za drugu osobu iz iste tvrtke) – Uključeni su samo troškovi prehrane.

Uvjet za sudjelovanje

Polaznici moraju imati boravište u državama članicama Programa MEDIA.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr