Istekao rok prijave
09/06/2010

Program Neovisne filmske zaklade ScripTeast

Rok za prijavu

  • 30/06/2010

Vrijeme i mjesto

tijekom 2011. u Varšavi u Poljskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Violetta Kaminska,
Independant film Foundation,
ul. Bagatela 10/12,
585 Varšava,
Poljska
tel.: +48 22 851 84 44
faks: +48 22 851 84 40
violetta.kaminska@pnf.pl

Više informacija

ScripTeast je program edukacije koji se temelji na radu na projektima i namijenjen je scenaristima iz država Istočne i Srednje Europe.

Cilj je programa unaprijediti sposobnost profesionalaca iz istočnoeuropskih zemalja da prepoznaju afinitete i ukus europske i međunarodne publike, da komuniciraju s njom te da joj prilagode svoje projekte, primjerice izmjenama scenarija u cilju približavanja univerzalnomu ukusu, uz zadržavanje njegova specifičnoga karaktera.

Ovaj godišnji program sastoji se od tri dijela:

  • laboratorija
  • radionice na polovici programa
  • završne radionice uz prezentaciju projekata predstavnicima industrije.

Između pojedinih dijelova programa dvaput će se održati i konzultacije putem interneta. Tijekom Berlinalea i Filmskoga festivala u Cannesu održat će se promocija autora i njihovih scenarija u bliskoj suradnji s ACE-om i Producentskom mrežom. Svake se godine najboljem scenariju unutar programa dodjeljuje Nagrada Krzysztof Kieslowski ScripTeast (iznosi 10.000 €) za vrijeme trajanja Filmskoga festivala u Cannesu.

Datumi i mjesta održavanja radionica

rujan/listopad 2010. (7 dana)
Palača Ossolinski u Sterdynu u Poljskoj

veljača 2011.
Međunarodni filmski festival u Berlinu u Njemačkoj

svibanj 2011. (7 dana)
Filmski festival u Cannesu u Francuskoj

listopad 2010. – siječanj 2011./
veljača – travanj 2011.

(internetske radionice doradbe scenarija)

Polaznici

Iskusni scenaristi iz Istočne i Srednje Europe s dovršenim scenarijima za igrane filmove.
Bit će prihvaćeno 10-12 projekata.

Kotizacija

300 €Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr