Istekao rok prijave
17/03/2017

Program L' Atelier/Masterclass 2017. – 2018.

Rok za prijavu

  • 31/05/2017

Vrijeme i mjesto

listopad 2017. - kolovoz 2018. u Ludwigsburgu, Parizu i Londonu.

Više informacija

L’Atelier/Masterclass 2017. - 2018. jednogodišnji je program edukacije namijenjen mladim europskim filmskim producentima i distributerima.

Usmjeren na projekte i praksu, program L’Atelier/Masterclass uspijeva prenijeti puls europskoga filmskog tržišta. Njegov je cilj unapređivanje praktičnih kompetencija, kreativnosti i komunikacijskih vještina, a jamči i intenzivan uvid u operativne postupke i kriterije u filmskoj produkciji. Program obuhvaća:

  • radionice i seminare
  • predavanja i studije slučajeva
  • posjete najvećim festivalima (Berlin, Cannes, Angers, Tübingen)
  • razvoj individualnih projekata polaznika.

Na kraju programa L'Atelier/Masterclass polaznici će producirati kratke filmove zajedno s televizijom ARTE, Filmakademie Baden-Württemberg (iz Njemačke) te školom La Femis (iz Francuske) kao francusko-njemačke koprodukcije. Filmovi će biti prikazani na festivalima te na televiziji ARTE.

Za vrijeme održavanja programa L’Atelier/Masterclass kao radni jezici ravnopravno će se koristiti francuski i njemački. Stoga je dobro poznavanje francuskoga ili njemačkog jezika osnovni preduvjet za sudjelovanje u ovome programu, tijekom kojega će polaznici učiti i drugi jezik koji će se koristiti u nastavi.

Polaznici

Bit će primljeno 18 polaznika koji zadovoljavaju sljedeće uvjete: posjeduju fakultetsku diplomu, nisu stariji od 30 godina, vladaju njemačkim ili francuskim i engleskim jezikom te imaju profesionalno iskustvo.

Kotizacija

1500 € (Uključuje dio troškova smještaja.)

Prijave

https://www.atelier-ludwigsburg-paris.com/fileadmin/user_upload/Bewerbung/Bewerbungsformular1718_ENGL.pdfKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr