Istekao rok prijave
14/04/2010

Program edukacije F.R.A.M.E. (Budućnost restauracije audiovizualnoga sjećanja Europe)

Rok za prijavu

  • 30/04/2010

Vrijeme i mjesto

u Parizu i Bry-sur-Marni od 21. lipnja do 2. srpnja 2010

Dodatne informacije

Kontakt

Delphine Wibaux
tel.: + 33 1 49 83 29 79
frame@ina.fr

Više informacija

Institut National de l’audiovisuel organizira F.R.A.M.E. – Future for Restoration of Audiovisual Memory in Europe (Budućnost restauracije audiovizualnoga sjećanja Europe) – sveobuhvatan program edukacije o strategijama, tehnologijama i alatima koji se koriste za restauraciju, digitalizaciju, zaštitu i korištenje televizijskih i filmskih arhiva.

Program edukacije održat će se u Parizu i Bry-sur-Marni od 21. lipnja do 2. srpnja 2010. te će okupiti 15 polaznika.

Rok za prijave je 30. travnja 2010.

Ciljevi programa edukacije F.R.A.M.E su:

  • popisati i ocijeniti postojeće alate za restauraciju i digitalizaciju
  • steći znanja o načinu prebacivanja arhiva u digitalno okruženje
  • analizirati putem studija slučajeva načine organiziranja akvizicije, zaštite, dokumentiranja, skladištenja i distribucije digitalne arhivske građe
  • naučiti kako zajamčiti dugoročno očuvanje digitalnih arhiva
  • saznati kako osigurati maksimalnu dostupnost tih arhiva.

Ciljana skupina su europski medijski profesionalci koji sudjeluju u upravljanju i korištenju arhiva.

Kotizacija iznosi 800 € (uključuje ručkove, a isključuje troškove puta i smještaja). Dodijelit će se i ograničen broj stipendija; uvjeti za prijavu navedeni su u prijavnici.

Program edukacije F.R.A.M.E. organizira Ina SUP, Europski istraživačko-obrazovni centar za digitalne medije, u partnerstvu s Međunarodnom federacijom televizijskih arhiva (FIAT/IFTA), tvrtkom EBU TRAINING i Programom MEDIA Europske unije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr