Istekao rok prijave
03/05/2018

Produljen rok prijave: britanski oblikovatelj zvuka Paul Davies održat će predavanje na FOCUSU

Rok za prijavu

  • 06/05/2018

Vrijeme i mjesto

od 6. do 9. lipnja 2018. u Izoli u Sloveniji

Više informacija

Rok prijave za predavanje namijenjeno mladim montažerima i oblikovateljima zvuka produljen je do 6. svibnja 2018. Odabrani sudionici imat će priliku učiti iz bogatoga filmskog iskustva britanskoga oblikovatelja zvuka Paula Daviesa.

Paul Davies je montažer i oblikovatelj zvuka. Radio je na brojnim dugometražnim filmovima i visokoproračunskim televizijskim dramskim serijama. Surađivao je s redateljima kao što su Lynne Ramsay, Stephen Frears, Yann Demange, Anton Corbijn i Steve McQueen, na filmovima poput You Were Never Really Here (2017.), Moramo razgovarati o Kevinu (2012.), Glad (2008.), Amerikanac (2010.), Kraljica (2006.) i ’71 (2015.). Gostujući je predavač na Nacionalnoj školi za film i televiziju u Velikoj Britaniji, predavao je na Baltičkoj školi filma i medija, a održao je i niz radionica o oblikovanju zvuka.

Tijekom cijela četiri dana odabrane će sudionike iz Hrvatske, Italije (Friuli Venezia Giulia) i Slovenije podučavati edukatori Dragan von Petrović (Srbija) i Julij Zornik (Slovenija). Dragan von Petrović je montažer i redatelj nagrađivanih dokumentarnih i igranih filmova, gostujući predavač i savjetnik za montažu dokumentarnih i igranih dugometražnih filmova te jedan od osnivača udruženja dokumentarista DOKSERBIA. Julij Zornik oblikovao je zvuk u više od stotinu kratkih, animiranih, igranih i dokumentarnih filmova, dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada te je predsjednik Slovenskoga društva umjetnika u postprodukciji.

Dio programa FOCUS bit će otvoren za širu profesionalnu javnost. Predavanje Paula Daviesa i studija slučaja filma Grad sunca (2017.) Ratija Onelija, koji će se prethodno prikazati na festivalu, bit će otvoreni za nositelje festivalske akreditacije PRO. U petak poslijepodne, 8. lipnja, održat će se javna rasprava o ključnim temama s područja montaže i oblikovanja zvuka te njihovoj ulozi u filmskoj industriji kao i predstavljanje 12 sudionika radionice PRO Otok: FOCUS on Film Editing and Sound Design, namijenjene zainteresiranoj javnosti, osobito redateljima i producentima.

FOCUS je program Instituta Otok, prvi ove vrste u regiji, koji se organizira uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Audiovizualnoga fonda regije Friuli Venezia Giulia, Slovenskoga filmskog centra, Instituta Motovila / DKE Slovenija, DKE Ureda MEDIA Italije – Torino, DKE Ureda MEDIA Hrvatske, Slovenskoga društva umjetnika u postprodukciji i Škole zvuka (UK).

Cjelovit javni poziv, uključujući upute za prijavu, moguće je pronaći na stranici http://www.isolacinema.org.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr