Istekao rok prijave
29/04/2009

PRIMEHOUSE nudi dvije stipendije za radionicu PRIMEPACKAGING 2009

Rok za prijavu

  • 05/06/2009

Vrijeme i mjesto

Berlin (7. – 12. 7.), Beč (14. – 18. 10.) i Varšava (11. – 13. 12.)

Više informacija

PRIMEPACKAGING je trenutno jedina europska radionica koja integrira podršku za igre i interaktivne medije, osmišljavajući ih za filmske i televizijske projekte.

Radionica se tako sastoji od savjetovanja u području razvoja scenarija, analize tržišta, financiranja, distribucije i prodajnih agenata. Svaki se projekt razmatra u kontekstu konkretnih tržišnih prilika te se analizira i evaluira njegov tržišni potencijal kako u ranim tako i u odlučujućim razvojnim fazama. Sudionici imaju priliku procjenjivati, a potom i dorađivati vlastite projekte na okruglim stolovima, u kreativnom i profesionalnom okruženju.

Thorsten Ritter, direktor Bavaria Film Internationala, već dvije godine sudjeluje kao stručnjak na spomenutoj radionici te je preporučuje svim zainteresiranim producentima.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr