Istekao rok prijave
17/11/2020

Prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro

Rok za prijavu

  • 01/12/2020

Vrijeme i mjesto

Zagreb
2021. godina

Dodatne informacije

Kontakt

info@zagrebdox.net

Više informacija

ZagrebDox Pro je program usavršavanja namijenjen redateljima i producentima čiji su dokumentarni projekti u fazi razvoja ili produkcije. Program je koncipiran kroz pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije te niz stručnih predavanja vezanih uz teme iz dokumentarne filmske industrije. ZagrebDox Pro pomaže sudionicima programa u pronalasku međunarodnih partnera neophodnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentacijskom dijelu programa i individualnim sastancima.

Tijekom četverodnevne radionice producenti i redatelji nezavisnih dokumentarnih filmova rade na razvijanju vještina predstavljanja projekata financijerima i potencijalnim koproducentima. Timovima redatelja i producenta mogu se, prema potrebi, pridružiti i pridruženi scenarist/ica, snimatelj/ica ili montažer/ka. Mentorica radionice i voditeljica pitching foruma je Leena Pasanen, direktorica Biografilm Festivala, i nezavisni producent Stefano Tealdi.

Na program ZagrebDox Pro mogu se prijaviti kreativni dokumentarni filmovi u različitim fazama razvoja i produkcije. Projekti koji dolaze iz zemalja Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije mogu biti u fazi završetka prilikom prijave na program. Projekti koji dolaze iz navedenih zemalja, a koji se tematski bave temama iz regije ili oni koji traže koproducente imaju prednost u odabiru. Uvjet za sudjelovanje na pitching forumu prethodno je sudjelovanje na cijeloj radionici. Program nudi mogućnost sudjelovanja za najviše šest sudionika bez projekta koji će biti uključeni u program uz prethodno slanje e-maila na adresu pro@zagrebdox.net s osobnim podacima i kratkim životopisom.

Prijave na program održavaju se online pomoću korisničkog računa koji je potrebno otvoriti na službenoj stranici festivala ZagrebDox. Korisnički račun omogućuje pregled prijave prije slanja prijavnice, prijavljivanje projekata na program te prijavu gotovih filmova na Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox. Ako zainteresirani sudionici već imaju korisnički račun, nije potrebno otvarati novi za prijavu na program. Svi uneseni podaci u prijavnicu i popratni materijali koji se prilažu uz prijavnicu trebaju biti na engleskom jeziku, svi iznosi trebaju biti izraženi u eurima, a trailer/teaser treba imati engleske titlove.

Sudionici koji dolaze na program iz inozemstva mogu se prijaviti za ZagrebDox Pro stipendiju koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom trajanja radionice. Ukupno će se dodijeliti šest stipendija.

Rok za prijavu na ZagrebDox Pro je 1. prosinca 2020. godine, a sudjelovanje na programu je besplatno. Program se održava na engleskom jeziku.

Sretno svima s prijavama!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr